Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında 21 Mart 2020 tarihinden itibaren geçici olarak kapatılan berber, kuaför ve güzellik salonları, İçişleri Bakanlığı'nın 6 Mayıs 2020 tarihli son genelgesi ile 11 Mayıs 2020 tarihinden itibaren belirli kurallara uymak kaydıyla yeniden faaliyete geçecek. Koronavirüs günlerinde olası mağduriyetlere karşı esnafa desteğini sürdüren Ödemiş Belediyesi, yeniden faaliyete geçecek berber ve kuaför salonlarını dezenfekte ediyor. Geçici kapatma kararı öncesi de kentteki berber ve kuaför salonlarında periyodik olarak dezenfeksiyon çalışmaları yapan Ödemiş Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri program dahilinde berber ve kuaför salonlarında çalışmalarını sürdürüyor.

Başkan Eriş: "Esnafımızın yanındayız" 

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, "Her şeyin başı sağlık. Ödemiş Belediyesi olarak Koronavirüs ile mücadele sürecinde tüm imkanlarımızı seferber ettik. Sahada ekiplerimiz özveriyle kentimizde temizlik ve sağlıklı bir çevre için çalışmalarına devam ediyorlar. Ayrıca bu süreçte geçici olarak kapatılan işyerlerimizde çalışan hemşehrilerimizin yaşayabilecekleri mağduriyetlere karşı da ihtiyaçların karşılanması ve halkımızın desteğiyle dayanışma çalışmalarımız sürüyor. Esnafımızın bu süreçte yanında olmak üzere esnaf odalarımızla işbirlği yapıyoruz. Zor günleri hep birlikte atlatacağız. Esnafımızın yanındayız.

İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi ile yeniden faaliyetlerine başlayabilecek olan kuaför ve berberlerimizi de yalnız bırakmıyoruz. Kentimizdeki tüm berber ve kuaför salonlarını dezenfekte ediyoruz. Koronavirüs ile mücadelenin ilk günlerinde de berber ve kuaför salonlarımızı dezenfekte ettiğimiz gibi bundan sonra da riski en aza indirmek adına çalışmalarımıza periyodik olarak devam edeceğiz. Esnaflarımızın ve hemşehrilerimizin de kurallara mutlaka uyacağına yürekten inanıyor, herkese sağlık ve huzur dolu günler diliyorum" şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi