Ödemiş Belediyesi ilçenin kurtuluş yıldönümü nedeniyle düzenlediği etkinlikler kapsamında elinin hünerine güvenen kadınları yarıştırdı. Ödemiş Park Kulüp bahçesinde yapılan Hünerli Eller Yarışıyor yarışmasında, jüri üyeleri 15 çeşit patates yemeği arasından en lezzetlisini seçti. Yemekleri ilk üçe giren yarışmacılardan birinciye tam altın, ikinciye yarım altın, üçüncüye ise çeyrek altın ödülü verildi.

AKP'li Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, patates üreticilerinin sıkıntılarını dikkate alarak tanıtımı arttırmak istediklerini söyledi. Bu yıl ikinci kez düzenledikleri yarışmaya katılan kadınlara teşekkür eden Başkan Badem, "Biz burada patatesten yapılan yemek çeşitlerini halkımıza anlatırken, bir yandan da bölgemizin en meşhur ürününü tanıtmanın heyecanını yaşıyoruz. Törenimize katılan konuklarımızı kutluyoruz" diye konuştu.

Konuşmanın ardından jüri üyeleri, Kıymalı Patates 1 Çanak, Patates Kayığı, Patates Buzlaması, Patates Kapama, Hasan Paşa Köftesi, Patatesli Katmer, Patatesli Oturtma, Patates Açması, Osmanlı Parmağı, Patates Çanağı, Patatesin Efesi, Patatesli Börek, Patatesli Çiğköfte, Patates Salatası ve Patates Oturtması adlı yemekleri tadarak değerlendirdi. Patatesin Efesi adlı yemeğiyle birinciliğe layık görülen Gülşah Yetiştiren, bir büyük altın almaya hak kazandı. Kucağında bebeğiyle gelen Gülşah Yetiştiren'e tam altını Belediye Başkanı Mahmut Badem verdi. İkinci Nesrin Şahan patates salatası ile yarım altın, üçüncü Nazlı Kımıl ise patates oturtması yemeğiyle çeyrek altın ödülünü aldı. Yarışmaya katılanlara birer katılım belgesi verildi ve toplu olarak resim çektirildi. Daha sonra yemekler davetlilere ikram edildi.

Editör: Haber Merkezi