Ekonomisi tarıma ve hayvancılığa dayalı olan Ödemiş'te üreticiyi desteklemek, ürünün değerini korumak, tanıtmak ve Büyükşehirlere ulaştırmak üzere çalışmalarına aralıksız devam eden Ödemiş Belediyesi, İstanbul'da Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde 30 Eylül-2 Ekim 2021 tarihleri arasında düzenlenen CHP'li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi'nde de yerini aldı.

Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanları ile birlikte Ödemiş Belediyesi standını ziyaret etti. Kılıçdaroğlu'na Otamış markalı ürünleri ikram eden Başkan Eriş, 21 Ekim'de başlayacak Ödemiş Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergisi'ne davet etti.

3 gün devam edecek zirveyle ilgili konuşan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, "Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun öncülüğünde tarımsal kalkınmayı hedefleyen çözümlerle İstanbul'da CHP'li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi inanıyorum ki tarım ve hayvancılığın geleceğine ışık tutacak. Belediyelerimiz bugüne dek çalışmalarıyla üreticimizin derdine derman, geleceğine umut oldular. Bu zirve de Belediyelerimizin tarımsal zenginliklerinin buluşması oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleşen bu zirvede tarım ve hayvancılığın kalbinin attığı Ödemiş olarak yerimizi aldık. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da ziyaretleri ile standımızı onurlandırdı.

Üreticiden tüketiciye modeli ve kooperatif ürünleriyle hizmete sunduğumuz, Ödemiş'in yazdığı yeni başarı öyküsü Otamış Halkın Marketi ile Tarımsal Kalkınma Zirvesi'ndeyiz. Dünyaca ünlü İrimağzı İncirimizle olduğu gibi eüs bitkilerinin yurdu Ödemişimizde yetişen kuraklığa dayanıklı süs bitkilerimizle buradayız. İklim krizine çare, toprağımıza bereket üreticimize destek anlayışımızın bir parçası olarak havzamızda yetişen kuraklığa dayanıklı, daha az su tüketimiyle şehirleri güzelleştirecek süs bitkilerimizi tanıtıyoruz.

"Süs Bitkileri Sergimize davet ediyoruz"

Buradaki güzel beraberlik vesilesiyle katılımcı Belediyelerimizi ve değerli Başkanlarımızı 21 Ekim'de başlayacak Ödemiş Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergimize davet ediyoruz. Ata tohumlarını yarınlara taşıdığımız çalışmalarımızla, üreticimize alternatif olması Belediyemize ait tarım arazilerinde yetiştirdiğimiz tıbbi ve aromatik bitkilerle, Konaklı'da üreticimize öncü ve örnek olma hedefiyle örtü altı üretim tesisi projemizle buradayız. 'Başka bir tarım mümkün' diyen Tunç Soyer Başkanımızın destekleriyle gerçekleştirdiğimiz atalık tohumlarımızla yem bitkisi yetiştirme projemizle buradayız.

Üreticinin ürününü pazarlara daha kısa yoldan ulaştırmasını sağlayacak asırlık hayal Kemer-Bozdağ yolu gibi tasarruf ve ticaret yolu çalışmalarımızla buradayız. Açtığımız yeni yolların yanında üreticimiz tarlasına, bahçesine kolaylıkla ulaşsın diye sürdüğümüz 2300 kilometreyi aşan üretim yolları düzenleme çalışması ile buradayız.

2019 yılında belediyemiz bünyesinde kurduğumuz Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü çalışmaları ile üreticimizin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Büyük ilgi gören Ödemiş Belediyesi standında üreticiden tüketiciye modeli ve kooperatif ürünleriyle hizmet veren Otamış Halkın Marketi ürünleri yer alıyor. Konuklara dünyaca ünlü İrimağzı İnciri ve Ödemiş Tulum Peyniri ikram ediliyor.

Süs bitkilerinin üretim merkezi Ödemiş'te yetişen ürünlerin de sergilendiği Ödemiş Belediyesi standında iklim krizininin kendisini daha da fazla hissettirdiği bugünlerde kuraklığa dayanıklı, daha az su tüketimiyle şehirleri güzelleştirecek süs bitkileri tanıtılıyor.

Editör: Haber Merkezi