hayatına katkıda bulunmak, yazarları teşvik etmek,desteklemek amacıyla bu yıl "Oyun " dalında düzenlenen yarışmada “Terör" adlı oyunuyla Habib Bektaş  ödüle layık görüldü.

Ödül töreni Necati Cumalı’nın yaşamını yitirdiği gün olan 10 Ocak’ta Urla Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

74 oyunun başvurduğu yarışmanın seçici kurulunu ise Tayfun EraslanSemih ÇelenkBehiç AkBilgesu Erenus ve Özen Yula oluşturdu.

HABİB BEKTAŞ KİMDİR?

Habib Bektaş (1951 Salihli, Türkiye) Türkiye ve Almanya'da yaşayan Türk kökenli bir yazardır. Habib Bektaş 1972 yılında Almanya’ya göç edip  Nürnberg yakınlarındaki Erlangen şehrine yerleşti.

Bektaş, 2011 yılından  bu yana eşiyle  Erlangen ve Salihli’de yaşamakta. Bektaş’ın ilk şiirleri gençlik yıllarında Türkiye’deki edebiyat dergilerinde yayınlanmıştır. Bektaş’ın şiir, roman, hikaye ve tiyatro oyunlarını kapsayan eserleri ağırlıklı olarak Türkiye’de ve Almanya’da yayınlanıyor. Bazı yapıtları çevrilip Yunanistan’da ve Brezilya’da yayınlanmıştır.

Gölge kokusu”romanı 1999 yılında “Eylül Fırtınası” adı altında Atıf Yılmaz tarafından sinemaya uyarlanmıştır. Bazı hikayeleri Almanya’da radyo oyunu olarak uyarlanmıştır ve yayımlanmıştır. Tiyatro dalında eserler vermiş, bir çocuk oyunu Türkiye Devlet Tiyatroları repratuvarına alınmış, oynanmıştır. Bektaş, Evrensel ve Yeni Hayat gazetelerinde köşe yazarı olarak çalışmıştır.

Editör: Haber Merkezi