Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, merkezin yapım çalışmalarını denetleyerek, yetkililerden bilgi aldı. Giriş katından Nasrettin Hoca’nın kavuğunun olduğu çatı katına kadar her noktayı inceleyen Başkan Selvitopu, “2 bin metrekarelik kapalı alanı bulunan bu bina, çalışmalar tamamlandığında bambaşka bir işlev ve görünüme kavuşacak. Özellikle salgın önlemleri bittikten ve okullar yeniden açıldıktan sonra, eğitim çağındaki çocuklarımızın yoğun ilgisini çekeceğini düşünüyoruz. Çocuklar burada hem eğlenip hem de öğrenebilecekler. Aileleri de manzarasıyla dikkat çeken teraslarda dinlenme olanağı bulacak. Proje, bölgeye değer katacak” dedi.

Bir yandan koronavirüs salgınına karşı etkili ve sistemli bir mücadele verirken diğer yandan başladıkları projelere devam ettiklerine dikkat çeken Başkan Selvitopu, “Karabağlar'ı modern bir görünüme kavuşturmaya ve insanlarımızın yaşam kalitelerini artırmaya kararlıyız. Bunun için durmaksızın çalışıyoruz” diye konuştu.



ARAŞTIRIP KEŞFEDECEKLER

Çocuklar Nasrettin Hoca'da, fiziksel aktivitelerin yanı sıra, yaratıcı düşünme, araştırma, keşfetme ve öğrenme olanağı bulacak. Merkezde çok işlevli salon, ofisler, interaktif atölyeler, çocuk kütüphanesi, okuma atölyesi, kafeterya, teras ve ebeveyn salonu bulunacak. Müzik-ritim, çizim-boyama, kes-yapıştır, yerleştirme sanatı (enstalasyon), bilim ve teknoloji, doğa ve çevre atölyeleri, çocukların gelişimine katkı koyacak. Ayrıca Nasrettin Hoca Sahnesi’nde çocuklar, tiyatrodan kuklaya, baleden müziğe kadar bir çok sanat dalıyla tanışma olanağı bulacak.

BÖLGENİN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR

İzmir Kalkınma Ajansı'nın da (İZKA) desteklediği Nasrettin Hoca Projesi, Karabağlar Belediyesi tarafından düzenlenen yaklaşık 230 dönümlük Uzundere Rekreasyon Alanı’nda yer alıyor. İçinde, yaz aylarında binlerce kişinin akın ettiği Aqua Yaşam Yüzme Havuzları bulunan bölgede, salgın geçtikten sonra da Uzundere Gençlik Merkezi’nin yapımına başlanacak.

Editör: Haber Merkezi