Eşsiz mizah anlayışı ve bilgeliğiyle dünyaca tanınan Nasreddin Hoca'nın “Çocuk Bilim ve Kültür Merkezi” olarak kullanılan binasını barındıran Karabağlar, onun adını taşıyan örnek bir sergiye de ev sahipliği yapıyor. Karabağlar Belediyesi'nin Karikatürcüler Derneği İzmir Temsilciliği'yle birlikte düzenlediği “41. Uluslararası Nasreddin Hoca Karikatür Yarışması Sergisi”, Karabağlar Belediye Ana Hizmet Binası'nda törenle açıldı.

Törene Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karikatürcüler Derneği İzmir Temsilcisi Mehmet Arslan, CHP İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Aydan Tör, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve sanatçılar katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Başkan Selvitopu, ülkemizin bu tür sanat etkinliklerine, yazarlara, çizerlere çok ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, “Biz de Karabağlar Belediyesi olarak bu konuyu çok önemsiyoruz. Dernek yöneticileri ve sanatçılarımız başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu sıkıntılı günlerde içimizi açan, anlamlı mesajlar içeren eserleri Karabağlar halkıyla buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

KÜLTÜR SANAT KENTİ KARABAĞLAR 

Başkan Selvitopu, Karabağlar'ı kültür sanat kenti haline getirmek için var güçleriyle çalışmayı sürdüreceklerini vurgulayarak, “Bazılarına bu hayal gibi görünebilir. Ama biz hayallerin hepsini gerçekleştireceğiz. Açılışını yaptığımız Yıldız Kenter Kültür ve Sanat Merkezi, İzmir'in bu alandaki sayılı tesislerinden biri oldu. Burada kültür sanat etkinlikleri yoğun şekilde devam edecek. Planladığımız, projelendirdiğimiz diğer merkezleri de zaman içinde tek tek hayata geçireceğiz. Karabağlar halkını Türkiye'nin bu alanda kendini yetiştirmiş değerleriyle buluşturacağız. Çünkü biliyoruz ki eğer bir ülkede kültür sanat yoksa, hiçbir şey yok demektir. Gelişmişliğin ölçüsü bu alana yaptığınız yatırımdır” diye konuştu.

Dernek Temsilcisi Aslan da konuşmasında, Karikatürcüler Derneği'nin kuruluş süreci ve etkinlikleriyle ilgili bilgi verdi. Aslan yarışmaya 63 ülkeden 960 sanatçının 2050 çalışmayla katıldığını bildirdi.

Etkinlik sonunda Başkan Selvitopu Aslan'a, doğa dostu sertifika sundu.

40 karikatürün yer aldığı sergi 22 Ocak 2022 tarihine kadar, belediye ana hizmet binası girişindeki salonda gezilebilecek.

Editör: Haber Merkezi