İZ GAZETE - Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, İz WEB TV’de Doğan Beyazgül ile İz Gazete Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal’ın sorularını yanıtladı. Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy Menemen ve İzmir gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

‘MENEMEN’DE KREŞ YOKTU’

Menemen’in İzmir’deki görünüşünü değiştirmek durumunda olduklarının kaydeden Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, bunun yolunun başarılı projelerden geçtiğine dikkat çekti. Aksoy, “Biz seçildiğimiz an itibariyle proje yapmaya başladık. Seçileli bir buçuk ay olmuştu, Kadın Dayanışma Merkezi açtık, kreş açtık. Menemen Belediyesi’ne ait bir kreş yoktu daha önce. Şimdi daha büyüğünü yapıyoruz, bölgenin en büyük kreşini. Sevgi Yolu’nu değiştirdik, Uğur Mumcu heykeliyle birlikte. Şiir sokağı yaptık. Buradaki amacımız şudur, Menemenli Menemen’de kalsın. Menemenli boş vaktini hoş vakte dönüştürmek için Karşıyaka’ya ya da diğer yerlere gitmesin.
Hemen akabinde Emiralem Engelli Yaşam Merkezi’ni açtık. 22 yeni araç kiraladık, çöp kamyonundan tutun, diğer temizlik araçlarına kadar.Yani lafla ya da sloganla değil, icraatla var olmamız gerekiyor”

‘MENEMENLİ DEĞİŞİMİ HİSSEDİYOR’

Menemen’de yeni bir yönetim olduklarının altını çizen Serdar Aksoy, “Nasıl bir ilçe aldığımızı Menemen biliyor, bırakın Menemen’i İzmir biliyor. Ama biz serzenişe girmedik. İnsanların hayatlarını kolaylaştıracak çözümler bulmak durumundayız, bunlar da projelerle olur. Sokak kütüphanesi dedik mesela, eninde sonunda gençlerimiz çocuklarımız oraya gelip bir kitap okusun istedik. Bu dokunuşlarla kenti güzelleştirebilirsiniz, değiştirebilir ve kente yeni bir kimlik verebilirsiniz. Biz de Menemen’e modern bir kimlik vermek için projeler yapıyoruz. Dokuz aylık bir yönetimiz, şu zamana kadar kaç tane belediye kaç tane açılış yaptı? Elbette her belediyenin sıkıntıları var. Ancak en ağır sorunları yaşayan Menemen Belediyesi ama bu bizi iş yapmaktan caydıramaz. Serzenişte bulunmak değil, iş yapma noktasındayız ve biz de iş yapıyoruz. Eğer belediye başkanı olarak eleştirilmek istemiyorsanız hiçbir iş yapmaz ve eleştirilmezsiniz. Ama iş yaparsanız eleştirilirsiniz ki bu da çok doğaldır. Menemenli bu değişimi hissediyor” ifadelerini kullandı.

177 ADET SUÇ DUYURUSU

Kendisine oy vermeyen seçmenin de belediye başkanı olduğunu söyleyen Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, “Belediye başkanıyken size oy vermiş vermemiş, sizi beğenen ya da beğenmeyen herkese hizmet etmek noktasındasınız. Seçimlerde geçmiş dönemdeki yapılan eksikliği yanlışlığı araştıracağımızı söyledik, araştırdık ve savcılığa gerekli suç duyurularında bulunduk. Aşağı yukarı 177 adet savcılığa suç duyurumuz var. Bu artık hukukun işidir. Bunun sonucunda ne çıkar bilmem ama biz müfettişlerimizin maddeleri doğrultusunda 177 adet suç duyurusunda bulunduk ve o defteri kapattık. Bundan sonra iş hukukun işi, hukuk ne karar verirse boynumuz kıldan incedir” şeklinde konuştu.

‘NE MİLLİSİ KALDI NE EĞİTİMİ’

Menemen’de taşımalı eğitime ilişkin yaşanan sıkıntı hakkında da konuşan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, şöyle konuştu: “Eğitimle ilgili çok ciddi sıkıntı var, Milli Eğitim diyoruz ama ne millisi kaldı ne eğitimi. Köy okullarımız kapatıldı, bu çok yanlış alınmış bir karar. Bu karar köylüyü üretimden vazgeçirmek, köylünün ya da onun çocuğunun okula gelmesinden vazgeçmesi demek. Aydınlık Türkiye istiyorsak köy okullarına ayrı bir önem göstermeliydik. Ama merkezi okullarla taşımalı sisteme dönüldü, taşımalı sistem de çalıştırılmadı. Ve geldiğimiz noktada bu taşımalı sistemi çalıştırmamız gerekiyordu biz de Menemen Belediyesi olarak elimizi taşın altına koyduk. Bize maliyeti çok yüksek evet ama eninde sonunda o çocuk o okula gitmeli. Şunu söylemekte fayda var, ilk öne kız çocuklarını okula göndermekten vazgeçer aileler. Bu genel itibariyle bir tavırdır. Çocuk gelinlere karşıyız, bunun rezillik olduğunu hepimiz biliyoruz. Her türlü şiddete de karşıyız ama kadının şiddete uğraması çok doğal bir hale geldi. Peki, bunun gerekçesi nedir, eğitimsizlik. Siz bu çocuğun okumasında bir engel koyuyorsunuz. Bundan çocuk gelinler, kadına yönelik şiddetler çıkar. Menemen Belediyesi olarak bu eğitimin devam etmesi için taşımalı sistemin büyük bir yoğunluğunu biz üstlendik, arkadaşlarımız da o gerekçeye dayandırmışlar, sağolsunlar. Uygulamamız hala devam ediyor”

Editör: Haber Merkezi