Görüşmeleri devam eden sözleşmenin imza töreni Narlıdere Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşti. Törene, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, CHP PM üyesi Mustafa Moroğlu, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat, Belediye İş Sendikası Toplu İş Sözleşmesi Genel Sekreteri Erdoğan Kefeli, Belediye iş sendikası yönetici ve temsilcileri, Belediye Meclis üyeleri ve belediye işçileri katıldı.

YÜZDE 20 HAYIRLI OLSUN

Narlıdere Belediyesi, Belediye İş Sendikası'na üye 158 işçisine yönelik iyileştirme ve zam oranlarını kapsayan sözleşmeyi imzaladı. Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur 6. kez imzalanan sözleşmede diğer sözleşmelerde olduğu gibi işçinin hakkı ve emeğinin ön planda tutulduğunu ifade etti. Batur “Ülke olarak çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz.15 Temmuz darbe girişimi, ülkenin dört bir yanında meydana gelen patlama haberleri, canlı bombalar, hep olumsuzluklar var. Ülkemizi terör ve yas ülkesi haline çevirmeye çalışıyorlar. İç savaşa kadar gidebilecek bir ortam yaratılmak isteniyor. Olanlara karşı sağduyulu ve olgunlukla yaklaşmalı. Geleceğimizi karanlıklara sürüklemek isteyenlere ve birlik beraberliğimiz bozmaya çalışanlara karşı daha duyarlı olmamız lazım. Gaziantep’te ve diğer terör olaylarında yakınlarını kaybetmiş vatandaşlarımıza başsağlığı diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum" diye konuştu.

Sözleşmeye de değinen Batur, "Emeğin sahipleri adına işçilerimizin emeğini koruduk. Bir işveren gözü ile baktığımda, Ahmet Mutuoğlu kardeşimi unutmak mümkün değil. Belediye iş Sendikamızın yakın zaman önce kaybettiğimiz başkanı Ahmet Mutuoğlu’nu bu sözleşmeyi gerçekleştirdiğimiz günde bir kez daha saygıyla anıyorum. Emeğin bekçisi, adam gibi adamdı. 6.ncısını gerçekleştirdiğimiz toplu iş sözleşmesinde, elimizden geldiğince işçi kardeşlerimizi ve emeklerini koruduk. yüzde 20’ye varan oranlarda bir maaş artışı sağladık. Belediyemize, işçilerimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Belediye İş Sendikası Toplu İş Sözleşmesi Genel Sekreteri Erdoğan Kefeli de uzlaşma ile biten sözleşmeleri önemsediklerini söyledi. Kefeli, “Narlıdere’deki vatandaşlara doğumundan ölümüne kadar işçilerimiz alınlarının teriyle hizmet ediyorlar. Bugün karşılıklı uzlaşı içerisinde bir araya gelen belediye ve belediye çalışanlarının burada oluşturdukları tablo çok önemli ve güzel. Bu tablonun oluşmasında emeği geçen başta Belediye Başkanımız Abdül Batur olmak üzere, herkese belediye iş sendikası olarak teşekkür ederiz. Gerçekleşen sözleşme ve atılan imzaların hayırlı olmasını dilerim" dedi.

Editör: Haber Merkezi