Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin’in ‘yüzde yüz uzlaşı’ sloganı ile yola çıktığı kentsel dönüşüm, ilçenin çehresini değiştirecek. Narlıdere’nin dezavantajlı mahallelerinde yaşayan vatandaşların daha sağlıklı yapılarda yaşaması adına hayata geçirilen kentsel dönüşüm projelerinin ilk adımı 2021 yılının Aralık ayında atıldı. İkinci İnönü Mahallesi’nde 11 bin 700 metrekarelik alan üzerinde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesindeki yaklaşık 100’e yakın binanın dönüşümüne hak sahiplerinin yüzde yüz uzlaşısı ile başlandı. Narlıdere Belediyesi’nin de hak sahibi olduğu 210 konutluk ‘İzmir 35 Narlıdere’ projesi 250 milyon liralık yatırım bedeli ile hayata geçti. Temeli atılan ve inşaatı hızla yükselen dönüşüm projesinde Narlıdere Belediyesi, 24 konutun sahibi olacak. Proje 2 yılda tamamlanarak konutların anahtarları hak sahiplerine dağıtılacak. 

PLANLAR ASKIYA ÇIKTI

Öte yandan 2013 yılında 6306 sayılı kanun ile ‘riskli alan’ ilan edilen Atatürk Mahallesi ve İkinci İnönü Mahallesi’ndeki yaklaşık 284 bin metrekare büyüklüğündeki alanda, Narlı Mahallesi ve Çatalkaya Mahallesi’nde ise yaklaşık 160 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm için bölgenin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planları tamamlandı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 2021 yılında onayladığı planları askıya çıkardı. Proje kapsamında Atatürk ve İkinci İnönü Mahallesi’ndeki çoğunluğu tek katlı olan gecekondu ve kaçak olan 1228 yapı ile Narlı ve Çatalkaya mahallelerinde ise yine gecekondu ve 482 yapının dönüşümü gerçekleştirilecek. Söz konusu bölgede Narlıdere Belediyesi ve Maliye Hazinesi’ne ait kamu parselleri de bulunmaktadır. 

‘HERKES KAZANACAK’

İlçe sınırları içerisinde gerçekleştirilecek tüm kentsel dönüşüm projelerinin yüzde yüz uzlaşı mantığı ile gerçekleştirileceğinin altını çizen Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “Narlıdere’de vatandaşlarımızın sağlıklı, yeni ve depreme dayanıklı binalarda yaşamasını istiyoruz. Sağlıklı konutların yapılacağı kentsel dönüşüm projelerimiz teker teker hayata geçiyor. Geçtiğimiz aralık ayında temelini attığımız ve belediyemizin de hak sahibi olduğu 210 konutluk ‘İzmir 35 Narlıdere’ projesi ile ilçemizdeki kentsel dönüşümün ilk adımını attık. Dönüşüme çok önem veriyoruz. Dönüşüm sürecinde hem Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı hem de hak sahipleriyle birlikte ortak bir akılla ilerliyoruz. Narlıdere’yi güzelleştirmek ve daha yaşanabilir hale getirmek adına yoğun bir çalışma yürütüyoruz” diye konuştu. 


 

Editör: Haber Merkezi