Özkanlar Pazar Yeri’nden sonra Naldöken Pazaryeri’nin de Bornova için önemli bir çalışma olduğunu söyleyen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Türkiye’de alışverişin yüzde 70’i, 75’i pazarlardan yapılıyor. Ekonomideki gelişmelerden sonra pazarlardaki alışverişin daha da artacağını düşünüyoruz. O yüzden eksik olan yerlerde pazar yerleri yapmaya devam edeceğiz. Naldöken Mahallesi’nde oturan Bornovalılar da bu pazar yerini talep etmişti. O talebi yerine getiriyoruz. 9 Eylül’de, İzmir’in kurtuluşunun kutlanacağı bir günde buranın açılışını yapmak da çok güzel olacak” dedi.

CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Naldöken Pazaryeri açıldığında, çocuk aktivite merkezi ve hemen yanındaki park ve futbol sahalı ile birleştiğinde herkes için buluşma noktası olacağını söyleyen Başkan İduğ, “Proje kapsamında kadınların sabah akşam yürüyebileceği bir parkurun da yapılacak. Burası tam bir cazibe merkezi olacak. Naldöken’in sorunlarını çözmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

TOPLAM 1200 METREKARE KAPALI ALAN

Naldökenlilerin pek çok ihtiyacını tek merkezde karşılayacak olan Naldöken Pazaryeri’nin yer teslimi 8 Mart 2022’de yapıldı. Toplam 1200 metrekarelik kapalı alana sahip olacak Pazar Yeri’nde 108 adet tezgah olacak. 150 metrekarelik çocuk aktivite merkezinin de yer alacağı Pazar Yeri, çelik kontrüksiyon üzerine ısı yalıtımlı panellerle cephe kaplaması ve çatı kaplaması yapılacak.
 

Editör: Haber Merkezi