Urla Belediyesi ve Urla Kent Konseyi Gençlik Meclisi işbirliğiyle Balıklıova Semt Merkezi’ne kitaphane açıldı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla gençlere emanet edilen kitaphane açılışını Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar gençlerle birlikte gerçekleştirdi.

Açılışa Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Emine Sağlam Baş, Belediye Meclis Üyeleri, Urla Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Canan Bakır, Urla Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Raşit İnal, Urla Kent Konseyi yönetim kurulu üyeleri, Urla Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Birol Aydınhan, Balıklıova Köy Muhtarı Akın Yılmaz ve Balıklıova halkı katıldı.

Balıklıova Rekreasyon Alanı ve Semt Merkezi’nin kendisi için çok önemli olduğu dile getiren Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar; “Balıklıova Rekreasyon Alanı Projemiz üçüncü ödülünü aldı. Burası Balıklıovalı’nın Urlalı’nın yeri” dedi.

HER KÖYE BİR KÜTÜPHANE

Öncelikle ilk hedefimiz eğitim diyen Uyar; “Bizler her köye bir kitaphane diyoruz. Çocuklarımız kitaphanede hem kitap okuyacaklar hem de satranç oynayacaklar. Tablet ve telefonlar yerine akıl oyunları ile zamanlarını geçirmelerini istiyoruz. Soran ve sorgulayan nesil yetiştirebileceğimiz sürece Atatürk’ün emanet ettiği gençliğin dimdik ayakta duracağına inancım sonsuz. Hem Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anıyoruz hem de gençlerimizle bir aradayız. Çok güzel bir gün. Atatürk’ü anmaya ihtiyacımızın daha çok olduğu bugünlerde sivil toplum kuruluşlarının bütün paydaşlarına çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Sorunların yalnızca bilimle aşılacağını belirten Urla Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Canan Bakır, desteklerinden dolayı Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’a teşekkür etti.

Geçen sene “ Her köyde bir kitaphane” projesini başlattıklarını dile getiren Urla Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Raşit İnal, “Bizim amacımız semt merkezlerinde ailelerin görmüş olduğu kurslarda çocuklarında yer alması ve burada boş vakit geçirmelerinden ziyade kitaphanede kitap okuyarak zaman geçirmelerini istedik” dedi.

Kitaphane açılışının ardından çocuklar uçurtma uçurarak günün tadını çıkardılar.

Editör: Haber Merkezi