Başkan Atila komşularıyla birlikte kendisini ağırlayan aileye Bornova Belediyesi'nin iş arayanlar için yarattığı olanakları ve sosyal destekleri anlattı.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Doğanlar Mahallesi'nde oturan Bakış Ailesi'yle birlikte akşam çayı içti. Konuk olduğu evde Bakış Ailesi ve komşularıyla bol bol sohbet eden Atila, Bornova Belediyesi'nin sağladığı istihdam olanakları ve sosyal destekler hakkında bilgi verdi. Çocuklarla şakalaşıp birlikte poz veren Başkan Atila, daha iyi bir gelecek için dezavantajlı kesimlere yönelik birçok projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. İstihdamı artırmak için firmalarla bağlantı kurup binlerce Bornovalının istedikleri işlerde çalışmasına aracılık ettiklerini söyleyen Atila, MTK Tekstilciler Sitesi, İŞKUR ve Ege Üniversitesi ile birlikte iş garantili kurslar açtıklarını belirtti. Özellikle kadınların bu kurslara katılıp hem eğitim gördükleri süre boyunca bir ücret aldıklarını hem de belirlenen süre sonunda iş sahibi olduklarını belirten Başkan Atila, kurulmasını destekledikleri Bornova Kadın Kooperatifi'nin de kadınların üretimlerinin değerlendirilmesi için çalıştığını söyledi.

DOST MARKET BÜYÜYOR
Şube sayısı üçe ulaşan Dost Market'ten sağlanan ücretsiz erzaklar başta olmak üzere sosyal desteklerin de ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için titizlikle çalıştıklarını söyleyen Başkan Atila, "Bornova'da herkese dokunacak hizmetler üretmek için çalışıyoruz. Bir yerde yola ihtiyaç varsa yol yapıyoruz, sosyal desteğe ihtiyaç varsa onun için gerekeni yapıyoruz. Dost Market bu anlayışla büyüyor ve yeni şubelerini açıyor. Mutluluk herkese ulaştıkça gerçek anlamını bulacaktır. Biz de bunun için çalışıyoruz" dedi.
Başkan Atila'yı evinde ağırlayan Gönül Bakış da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Bornova Belediyesi'ni pek çok konuda yanlarından gördüklerini söyledi.
İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

 

 

Editör: Haber Merkezi