İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, 15. Balkanlılar Halk Dansları ve Kültür Festivali'ne katılım için kente gelen Bosna Hersek heyetini ağırladı. Saraybosna Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Meclis Başkan Vekili Mirela Dzehverovic, Saraybosna Belediye Meclisi Uluslararası İşbirliği Komisyonu Başkanı Alem Logo, Saraybosna Belediye Meclis Üyesi Danijela Sahat'ın yer aldığı heyete Bosna Hersek ve Türkiye ilişkilerinin sembol ismi olan merhum Kemal Baysak'ın oğlu Karşıyaka Belediyesi Meclis Başkan Vekili Atilla Baysak, Dünya Bosna Hersek Göçmenleri Birliği Başkanı Hasan Şehoviç eşlik etti.



Kemal Baysak unutulmadı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu “Türkiye ve Bosna Hersek ilişkilerinin tarihi kökleri var. Sizin yaşadığınız acıları biz burada hissediyoruz. İki halkın kardeşliği için büyük emek veren merhum Kemal Baysak'ı burada yad etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

“İzmir'in ruhu farklı”
Saraybosna Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Meclis Başkan Vekili Mirela Dzehverovic ise İzmir'e ilk defa geldiklerini belirterek “Modern bir dünya şehri olan İzmir bizi kendine hayran bıraktı. Nasıl bu kadar güzel insanları var diye düşündük” diye konuştu. Dzehverovic ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içinde olmak, kardeş şehir çalışması başlatmak istediklerini vurguladı.

Editör: Haber Merkezi