Özgür Coşkun’la Başkanla Baş Başa programında soruları yanıtlayan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, İzmir’in güzide ilçelerinden Güzelbahçe’yi ayrıntılı bir şekilde anlatarak, Güzelbahçe’de yatırım yapacak herkesin ‘Mustafaince.com’ adresindeki vizyonlara bakmaları gerektiğini, Güzelbahçe’nin güzel kalabilmesinin bu şekilde mümkün olduğunu kaydetti.

Go Kart Pistine karşı mücadeleyi hatırlatan ve Go Kart Pistinin Güzelbahçe’nin vizyonuna uymadığını söyleyen CHP’li İnce, bütün bunlarla mücadele ederken, dertlerini İzmir halkına anlatmaya çalıştıklarını belirtti. Alanın mühürlendiğini hatırlatan İnce, “Bu pistin Güzlebhaçe’nin vizyonuna uymadığını belirtmemize ragmen bizi tepeleyerek, mührü bozarak bu işleme giriştiler. Bizim yaptığımız çalışmalar yıllarca Güzelbbahçe’de kalacak. Onun için bizi yok sayamazsınız. Ben haksız hukuksuz bir işlem yapmıyorum” dedi.

ÇAYLARINI BİLE İÇMEDİM

İnce, Coşkun’un bazı kuruluşlarda çıkan ‘bağış’ haberlerini kastederek, “Bir kuruş bağış aldınız mı sorusuna, ise “Çaylarını bile içmedim içmem de” diye karşılık verdi. İnce, “Jandarmalar bizi kenara çektikten sonra kamyonlar çalışmaya başladı. Kendisine de işlem başladığında ‘Bunu yapma bizi ezme’ dedim. Köylüler geldiler, ‘Başkan bu hakkımızı size devrediyoruz al kulan’ dediler. Ben sadece belediye başkanlığında değil Mustafa olarak da bu mücadeleye devam edeceğim. Bu projenin yanlış olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

İnce ayrıca şunları kaydetti, “Her şeyi kenara atarak bu işte başarılı olacağınızı mı düşünüyorsunuz? Biz bu konuyu yaklaşık 1,5 senedir mecliste dile getiryoruz. Cumhur İttifakı’nda hiçkimse bu konuda çıkıp açıklama yapmadı. Bir kere herkes net tavrını açıklasın. Bu proje gerekli midir gerekli değil midir bakılsın. Güzelbahçe’de hastane yapılması yönünde çalışmalar istiyoruz 2010’dan beri çalışıyoruz. Ancak 2010’dan beri gömlek değişiyor. Hemen yerimizi vermeye hazırız ancak proje karşılık görmüyor. Mazbatanın gücünü alıp, yetki kullanmak gerektiğini hatırltan İnce, “Onlar da bu gücü bilseler daha doğru işler yaparlardı” dedi.

‘BÜTÇENİN YÜZDE 20'SİNİ ALDIK’                                                                                              

Özgür Coşkun’un İzmir’in en başarılı başkanları anketinde İnce’nin 8’nci sırada yer aldığını dile getirmesinin ardından, 37 milyon 500 bin bütçeleri olmalarına ragmen bu rakamın yüzde 20’sini aldıklarını söyleyen CHP’li İnce, “Güzelbahçe’nin esas gelirlerinin emlak ve inşaat gelirleri oluşturur bu durdu. Biz çalışmalarımıza devam ederek kovid 19 önlemlerini almaya gayret ettik. 65 yaşüstü başta olmak üzere herkesin evine kadar yardım ettik. Bütçemizin müsaade ettiği kadar çalışmalarımızı sürdürdük” ifadelerini kullandı.

Mavi Bayrak alınmasının gurur olduğunu ifade eden İnce şunları kaydetti, “Eğer kıyı planımız gerçekleşirse, deniz kenarında onlarca yerimiz olacak. Dilerim bu plajların sayısı artsın. Gelecek sene şezlong, kafeterya hizmeteri ile daha iyi yere getireceğiz” Güzelbahçenin hizmet bekleyen çok alanının olduğunu belirten İnce Büyükşehir’in destekleriyle bu planları sürdüğünü kaydetti. Bazı planları olduğunu da hatırlatarak, bunların üçüncü balıkçı barınağı olduğunu, otobanın ücretsiz olması, kıyı planlarının onaylanmasını beklediklerini ve 24,5 metrelik bir trafik sıkışmasına çözüm olduğunu söyledi. İnce ayrıca pandemi kapsamında Bardacık Festivalinin bu senelik iptal edildiğini hatırlattı.

Editör: Haber Merkezi