Dikili Atatürk İlkokulu öğrencileri ‘Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası’ kapsamında okullarında düzenlenen etkinliklerde hem eğlendiler, hem de yerli malının önemi hakkında bilinçlendiler. Etkinliğe konuk olan Belediye Başkanı Tosun, 'Hem yerli üretimi teşvik etmeliyiz hemde bilinçli tüketicilerin yetişmesini sağlamalıyız' dedi.  

12-18 Aralık Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında Dikili Atatürk İlkokulu Müdürlüğü tarafından kentte anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Yerli mallarının tüketiminin ülkemizin geleceğine olan pozitif etkilerine vurgunun yapıldığı etkinliğe Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Dikili İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ulus, Bademli Mehmet Ertuğrul Denizolgun İlkokulu Müdürü Adem Yasa, Ali Çetinkaya İlkokulu Müdürü Nazım Pınar ile öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. 

AÇILIŞLAR YAPILDI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından etkinliğin açılış konuşmasını yapan Atatürk İlkokulu Okul Müdürü Hasan Yıldız, ‘Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası’nın önemine vurgu yaparak, yerli malları tüketmenin ülkemiz açısından çok önemli olduğunu dile getirdi. Müdür Yıldız’ın ardından programa 4. sınıf örencileri İrem Naz Örs, Emirhan Yeşilci, Irmak Özdemir, Hüseyin Tugra Köken ile 2. sınıf öğrencisi Şimal Eker’in günün anlam ve önemini ifade eden şiirleri okuması ile devam edildi. Dinleyenlerden büyük alkış alan şiirlerin okunmasının ardından okul binası içerisinde oluşturulan ‘Adam Olmuş Çocuklar Sokağı’ ile ‘Sanat Sokağı’nın açılış törenleri gerçekleştirildi. Kurdeleleri protokol üyelerinin katılımı ile kesilen temsili sokaklarda öğrencilerin yerli malı ürünlerini sergiledikleri stantları sırasıyla dolaşan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun ve Dikili İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ulus öğrencilerle tek tek ilgilenerek, ürünlerinden alarak onlarla sohbet etti. 

TEŞVİK EDELİM

Düzenlenen anlamlı etkinliğin çocukların bilinçlenmesi adına örnek bir çalışma olduğunu ifade eden Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, ülkemizin aydınlık geleceği için yerli üreticiye ve yerli mallara daha fazla sahip çıkılması kadar eğitime bilinçli tüketiciler oluşması için eğitime de önem verilmesi gerektiğini ifade etti. Başkan Tosun “Nasıl yerli malına ve yerli üretime teşvik önemli diyorsak; çocuklarımızı bilinçli tüketiciler olarak yetişmek de o kadar önemlidir.  Çünkü ülke olarak dışa bağımlılığa karşı sıfır toleransımız olmalı ve tüm tüketim maddelerini yerli üretimden karşılamaya özen göstermeliyiz. Bu nedenle çocuklarımıza tutumlu olmayı ve öz kaynaklarımıza sahip çıkmayı öğretmek son derece önemli bir duyarlılıktır. Bu manada 7’den 70’e tüm halkımızın Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası’nı kutluyor, böyle anlamlı bir etkinliği gerçekleştirdikleri için okul müdürümüze, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize gönül dolusu teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. 

BALIK-EKMEK İKRAMI

Oldukça renkli görüntülerin yaşandığı etkinliğin sonunda Dikili Atatürk İlkokulu Okul Müdürü Hasan Yıldız katılan herkese teşekkür ederek, okul personeli tarafından hazırlanan balık ekmek ikramını konukları ve öğrencileri ile paylaştı.

Editör: Haber Merkezi