İzmir Şehir Tiyatroları (İzBBŞT) ilk çocuk oyununun prömiyerini İzmir Sanat Merkezi Sahnesi’nde yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında sahnelenen "Robinson Dans Öğreniyor" için çocuklar velileriyle salonu doldurdu. Minik izleyiciler oyunu kahkahalarla izledi.

Oyun çarşamba ve pazar günleri İzmir Sanat Merkezi'nde sergilenmeye devam ediyor. Hansjörg Schneider’in yazdığı "Robinson Dans Öğreniyor", Azizname, Tavşan Tavşanoğlu ve Mor Şalvar’dan sonra İzBBŞT’nin bu yıl sahneye koyduğu dördüncü oyun. Oyunun yönetmenliğini Hatice Altan, sahne tasarımını ise Anıl Işık yaptı.

Oyun hakkında

Gemi kazası geçirerek adaya düşen Robinson, kendini adanın başkanı ilan eder. Müzik yapmayı, dans etmeyi ve şarkı söylemeyi yasaklar. Adada tanıştığı bir yerliyle dostluk kuran Robinson, bu yabancının adını "Cuma" koyarak onu kendisi gibi bir asker olarak yetiştirmek ister. Ancak yıllarca özgür yaşamış olan Cuma bu baskılardan kaçar. Cuma’nın kaçmasıyla tekrar yalnız kalan Robinson, baskılar ve yasaklar konusunda düşünmeye başlar. Pişman olan Robinson, daha önce şarkı söyleyip, dans ettikleri için kovaladığı Huligali Kuşu ve Papağan ile Cuma’yı arayıp bulur. Cuma sayesinde, özgürlüğün ve yaratıcılığın değerini anlayan Robinson, daha önce mutsuz olduğu adadan artık mutlu olduğu için ayrılmak istemez.

Editör: Haber Merkezi