İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek sosyal projeleri arasında yer alan Abla-Ağabey-Kardeş’te yer alan Gönüllü Takımı, yeni dönemin ilk dış etkinliğini Toros’taki Doğal Afet ve Arama Kurtarma Merkezi’nde gerçekleştirdi. Üniversiteli abla ve ağabeyleri eşliğinde kent gezileri yapan, kültürel ve sanatsal etkinliklere katılan çocuklar, bu kez deprem simülasyon merkezini ziyaret etti; özel olarak kurulmuş simülatör evde deprem anını yaşadı.

Görevli personelin aktardığı deprem anında nasıl bir yol izleneceği, deprem sonrasında yapılması gerekenler ve depremzede vatandaşların kurtarmasına ilişkin bilgileri ilgiyle dinleyen Gönüllü Takımı ve kardeşleri, tatbikatlar sırasında da hayli heyecanlı anlar yaşadı. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nin güne özel, çoc uklar için hazırladığı oyun parkurları ise büyük ilgi odağı oldu. Şişme tırmanma-dağcılık duvarı, kaydıraklı itfaiye arasözüyle itfaiye şeflerinin kontrolü eşliğinde parkurların keyfini çıkaran çocuklar, doyasıya eğlendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Toros Doğal Afet ve Arama Kurtarma Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe 220 kardeş katıldı. Daha önce böyle bir tecrübeyi yaşamadıklarını dile getiren minikler, Abla-Ağabey-Kardeş Projesi sayesinde hayata çok farklı pencerelerden bakmaya başladıklarını söyledi.

Editör: Haber Merkezi