Protein Zinciri adı verilen proje kapsamında dağıtılacak organik nohut ve mercimek ise Bornova Belediyesi’nin kardeş şehri olan Konya Tuzlukçu’nun Üretim Kooperatifi’nden alınacak. Yapılacak işbirliğine dair protokol iki Belediyenin Başkanları Dr. Mustafa İduğ ve Nurettin Akbuğa arasında imzalandı.
 

Tuzlukçu’dan alınacak nohut ve mercimeklerin Ağustos ayından itibaren dağıtılmaya başlanacağını söyleyen Bornova Belediye Başkanı İduğ, “İhtiyaç sahibi ailelerin evlerine 2 ayda bir içinde süt, yumurta ve bakliyat olan 5’er kiloluk destek paketleri yollayacağız. Bu paketleri hazırlarken özellikle pozitif ayrımcılık yaptığımız kadınlarımızın ürettiklerini ya da ilçe belediyesi kooperatiflerinin ürünlerini tercih ediyoruz. Bu kapsamda daha önce Ovacık Belediyesi ile nohut alımı konusunda anlaşmıştık. Şimdi de Tuzlukçu Belediyesi ile yeni bir anlaşmaya imza attık, arkası gelecek” diye konuştu.
 

İlçelerindeki tarım potansiyeline dikkat çeken Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa ise “Yerli tohumlarla ürettiğimiz fasulye, nohut ve mercimek gibi organik ürünlerimizi böylesi işbirlikleri ile ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırarak çiftçilerimize destek oluyoruz. Pekmez, şıra, bağ yaprağı, sirke ve ayrıca ev yapımı erişte, tarhana gibi ürünlerimiz de var. İleriki süreçte İzmir’e organik tarım ürünlerinin satışını yapabileceğimiz bir mağaza açmayı hayal ediyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi