Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (MPİOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, Başkan Vekili Erol Paksu, Yönetim Kurulu üyeleri Esat Özdemir ve Metin Akdaş'ı kahvaltıda ağırlatan Belediye Başkanı Tahir Şahin, MPİOSB yönetim kurulu üyesi olarak, burada yürütülen çalışmaları yakından takip ettiğini söyledi.

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ne, Petkim'e, hava ve deniz taşımacılığına, raylı sistemlere, sağlık ve eğitim tesisleri ile işgücü yerleşim birimlerine yakın konumu ile sanayicilere rahat bir çalışma ortamı sağlayacağı belirtilen MPİOSB'nin kurulma çalışmalarına 2001 yılında yer seçimi ile başlandığını ve 2008'de kamulaştırma yapıldığını hatırlatan Başkan Şahin, "85 hektar alanda kurulan ve 2019 yılına kadar 42 parselde 37 fabrikanın yer alacağı MPİOSB'de altyapı çalışmalarına 2014 yılında başlandı ve Ocak 2015'de ilk katılımcı ruhsatını alarak inşaata başladı. Bugün itibariyle 2 firma işyeri açma ruhsatını aldı. 9 firma ise inşaata devam ediyor. 7 firmanın ise 2017'de inşaata başlayacağını biliyoruz" dedi.

MPİOSB'nin her sanayi kuruluşun yer almak istediği bir yer olduğunu söyleyen Başkan Tahir Şahin, "Elektrik, doğalgaz, haberleşme, su ve özellikle bağımsız yangın suyu şebekesi ve diğer tüm gelişmiş altyapılarla donatılmış olan bölgede, yeni yatırım alanları arayan kuruluşlara modern bir alt yapı hazırlandı. Kısa zamanda yatırımcıların gözdesi haline geldi ve Türkiye'nin önde gelen plastik sanayi firmaları bölgedeki yatırımlarına hız verdi" diye konuştu.

Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin Menemen için büyük önem taşıdığını, 5 bin kişiye istihdam yaratacağı düşünülen bu çalışmanın ilçeye ekonomik olarak da büyük katkı sağlayacağını söyleyen Tahir Şahin, her belediye başkanı gibi kendisinin de bölgesinde istihdam yaratma çabasında olduğunu dile getirdi.

Şahin, "Müthiş bir işi başarmanın keyfini hep birlikte yaşıyoruz. İnsanlarımız henüz buradaki gelişmeleri bilmiyor. Ne zaman ki üst yapı yerleşecek, insanlar işe gitmeye başlayacak, Menemenli hemşerilerimiz burayı o zaman fark edecekler. Bunu başarmanın mutluluğunu hep birlikte paylaşacağız. Bu projede büyük katkıları bulunan MPİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen ve yönetim kurulu üyelerine, müteşebbis heyete ve katkısı bulunan herkese tüm hemşerilerim adına teşekkürü borç bilirim" dedi. 

Editör: Haber Merkezi