İZSU Genel Müdürlüğü sosyal medya üzerinden Menemen’de yürütülen alt yapı çalışmaları sonrası yolların üst kaplamasının yapılmadığı yönündeki iddialara yönelik açıklama yaptı. İlçede yoğun yağışlarda su baskınlarını önlemek ve sağlıklı bir kanal altyapısı oluşturmak için başlatılan 21,8 milyon liralık yatımla başlayan çalışmalarda merkez bölgelerde asfalt seriminin tamamlandığı, parke kaplama çalışmalarının sürdüğü bildirdi.



ÇALIŞMALAR DURDU

Merkez dışındaki cadde ve sokaklarda asfalt serimi ve üst kaplama çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdüğünün vurgulandığı açıklamada; “Mayıs ayında başlattığımız yağmur suyu ve kanal hatları yenileme çalışmalarımız sürüyor. 7 bin 750 metre uzunluğunda kanalizasyon hattı, 870 metre uzunluğunda yağmur suyu hattı döşüyor, kırılan kanal hatlarının bakım ve onarımını yapıyoruz. 2023 yılı Mart ayında tamamlanacak imalatlarımızda yüzde 45 seviyesine geldik. İZSU Genel Müdürlüğü olarak kent genelinde yürüttüğümüz tüm altyapı çalışmalarında işin tekniği gereği sonradan üst kaplamalarda bozulma ve çökme olmaması için hattı döşedikten sonra yaklaşık bir, bir buçuk ay sonra üst kaplama çalışmalarına başlıyoruz. Kazı bölgelerinin sit alanında kaldığı yönünde 1 Numaralı Anıtlar Kurulu’na yapılan ihbarlar neticesinde imalat ve üst kaplama çalışmaları bir buçuk ay kadar durmuştur. 1 Numaralı Anıtlar Kurulu’nun incelemeleri sonrasında bu bölgelerin sit alanı olmadığı anlaşılmış ve çalışmalara yeniden başlanmıştır. Tüm bu gecikmelere rağmen İZSU Genel Müdürlüğü’nce haziran ayında ilçe merkezinde imalatın bittiği cadde ve sokaklarda asfalt çalışması tamamlanmıştır.  
İlçe merkezinin dışındaki bölgelerde ve Ulukent’te asfalt serim çalışmaları sürmektedir.  Ekiplerimizin bir bölümü de ilçe merkezinin dışındaki cadde ve sokaklarda kazı nedeniyle bozulan noktalarda kilit parke taşı kaplama çalışmalarına devam etmektedir. Menemen ilçemizi modern bir altyapıya kavuşturmak ve özellikle kış aylarında yaşanan su taşkınlarını önlemek için yürüttüğümüz çalışmalarda esnafımızın ve yurttaşlarımızın mağdur olmaması için ekiplerimiz hem imalat hem de üst kaplama çalışmalarını tamamlamak için yoğun tempoda çalışmaktadır. Bozulan yolların yapılmadığı, taşların döşenmediği yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır” ifadelerine yer verildi.  

MENEMEN'DE ÜÇ YILDA NELER YAPILDI?

İZSU Genel Müdürlüğü 2019 yılından bu yana Menemen ilçesinde 88,7 milyon liralık yatırım yaptı. Kolongerisi Deresi ve yan kolu ile Asarlık, İncirlıpınar dereleri ıslah edildi. İlçeye bol ve kesintisiz su sağlamak için yeni su kuyuları açıldı. Villakent, Emiralem, Yahşelli, Göktepe, Maltepe, Kesik, Çavuş, Seyrek, Günerli ve Musabey mahallerinde kanal ve yağmur suyu hatları ayrıştırılarak bu bölgelerde yağışlarda yaşanan su taşkınlarına son verildi. Ulukent Sanayi bölgesi sağlıklı kanal altyapısına kavuştu.

Editör: Haber Merkezi