29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Menemen’de de büyük coşkuyla kutlandı. Bayram programı, 28 Ekim tarihinde saat 13.00’te Atatürk Anıtı’na çelenk sunum töreni ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kaymakamlık, Belediye ve Garnizon Komutanlığı çelenklerinin sunumu gerçekleşti.  Törene Menemen Kaymakamı Mustafa Özkaynak, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, Menemen Garnizon Komutanı Topçu Albay İbrahim Ethem Çağcı, Belediye Başkan Yardımcıları, CHP Menemen İlçe Başkanı Serdar Değirmenci, CHP Menemen İlçe Yönetimi, Kadın ve Gençlik Kolları, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, STK üyeleri, öğrenciler ve Menemenliler katıldı.

Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında aynı gün gerçekleşen Fener Alayı, Menemen Stadyumu önündeki buluşma ile başladı. Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ve eşi Dilek Aksoy’un da yer aldığı, her yaştan binlerce Cumhuriyet sevdalısının katılımıyla gerçekleşen Fener Alayı Menemen Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu. Cumhuriyet Bayramı’nı tek ses tek yürek kutlayan Menemenliler, yürüyüş sırasında hep bir ağızdan marşlar söyledi, Atatürk devrimlerine ve Cumhuriyet kazanımlarına sonuna kadar bağlı kalacaklarını haykırdı. Menemen Belediye Bandosu’nun eşlik ettiği kalabalığa, çevredeki apartmanlar ve iş yerlerindeki vatandaşlar da alkışlarla destek verdi.

BAŞKAN AKSOY: " CUMHURİYET'İ MUHAFAZA ETMEK, ONU YÜCELTMEKTİR" 

29 Ekim günü Cumhuriyet Bayramı programı, Menemen Kaymakamı Mustafa Özkaynak’ın kaymakamlık binasında tebrikleri kabulü ile başladı. Ardından Atatürk Caddesi’nde Menemenlilerin yoğun katılımıyla resmi geçit töreni gerçekleştirildi. Menemen Kaymakamı Mustafa Özkaynak, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ve Menemen Garnizon Komutanı Topçu Albay İbrahim Ethem Çağcı ve eşlerinin katıldığı resmi geçit töreni öğrenciler, gaziler ve askerlerin geçit töreni sonrası, halk oyunları ekiplerinin gösterileri ve spor etkinlikleri ile renklendi.  Menemen Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün düzenlediği ortaokullar ve liseler arası Cumhuriyet Koşusu “Kros Yıldızlar ve Gençler” yarışmasında dereceye girenler de tören sırasında madalyalarını aldılar. 

Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada tüm vatandaşların Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, “Cumhuriyet, fikirleri, ilkeleri ve devrimleriyle her zaman yolumuzu aydınlatan önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere bıraktığı paha biçilemez bir mirastır. Bize düşen çocuklarımıza miras olarak Cumhuriyet’i muhafaza etmek, onu yüceltmektir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal etmiş şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz şükran duyguları ve rahmetle anıyor, halkımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi