İZGAZETE- Menemen Belediyesi’nin 2022 yılı ilk meclis toplantısı AKP’li Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan’ın yönetiminde gerçekleşti. Toplantıda Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı meclis üyeleri arasında tartışmalar yaşandı. Yapılan oylamayla; İhsan Perçin, Hasan Ünal, Selahattin Yeşilkaya Denetim Komisyonuna üyeliğine seçildi. 

‘SIKINTILAR DEVAM EDİYOR’

Menemen Belediyesi’nin 2020 Yılı Sayıştay Denetim Raporu üzerine söz alan İYİ Parti Grup Başkan Vekili Halil Akbulut, raporun Menemen Belediyesi eski Başkanı Serdar Aksoy’un dönemini kapsadığını ancak raporlarda yer alan bulguların devam ettiğini belirterek, “2020 yılı sizden önceki dönemi kapsıyor. Tabi geçmişten gelen ve devam eden sıkıntılar var. Çalıştırabileceğimiz işçi sayısı belli ama belediye kadroları şişmiş durumdaydı, şu an daha şişmiş hale geldi. Meta-Su’dan personel hizmeti alıyoruz, bunla ilgili ciddi sıkıntılar var. Fazla personelimiz var, almaya devam ediyoruz, belediye maaş ödemelerinde sıkıntıya girecek” dedi.

PLANLAR SONRAKİ AYA KALDI

Menemen’in bütünü kapsayan 1/1000’lik planlar gündemde bırakıldı. Bu ay içinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile yapılacak olan görüşmenin ardından şubat ayı meclis gündemine alınacağı kaydedildi. 

ŞEFFAFLIK TALEBİ

Millet İttifakı Grubu, ihalelerin canlı yayınlanması ve ihale sonuçlarının kamuoyuyla paylaşılmasına yönelik önerge verdi. Konuya ilişkin söz alan CHP Meclis Üyesi Deniz Karakurt, “Biz şeffaf bir belediyecilik istiyoruz. Türkiye’de şu anda pek çok belediye ihaleleri canlı yayınlıyor, biz de bunun Menemen’de olmasını özlemle bekliyoruz. Kimler almış, ne kadar süre için almış, bunları görelim şaibeler ortadan kalksın. Bunun bir sakıncası olduğunu düşünmüyoruz” diye konuştu. 

SEYREK’TEKİ SATIŞLARA VURGU

Toplantının dilek ve temennilerde kısmında konuşan CHP Grup Başkan Vekili Ali Yılmaz ise, Seyrek’teki satış konusunu dile getirdi. Yılmaz, “Seyrek’teki arazilere yönelik mahkeme süreçleri devam ediyor, endişelerimizin mahkemeler tarafından paylaşıldığını gördük, bundan memnuniyet duyduk” dedi.

‘SENEYİ EKSİ 20’LERDE KAPATACAĞIZ’

Toplantıda açıklamalarda bulunan AKP’li Başkan Vekili Pehlivan, “İhalelerin canlı yayınlanması konusunda mutlaka istişare edelim, hukukçu arkadaşlar da incelensin. Herhangi bir sorun yoksa yayınlamasında sıkıntı yok. Kadroların kısmi olarak fazla olduğunu biliyoruz ama onlara alanlar açacağız. Bu sene eksi 20’lerde gibi seneyi kapatacağız, eksi 160 milyon liradan eksi 20 milyona düşürülmüş bir bütçe açığı var. Bence ciddi bir başarı” dedi.

Editör: Haber Merkezi