İZGAZETE- Menemen Belediyesi’ndeki yolsuzluk iddiaları üzerine tutuklanarak cezaevine gönderilen Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılmıştı. Menemen Belediye Meclisi bugün Aksoy’un yerine geçecek ismi seçecek. Menemen Belediyesi Başkanvekili seçimi bugün saat 14.00’da gerçekleşecek. 

15 CHP’li, 10 AK Partili, 3 İYİ Partili, 2 MHP’li ve 1 bağımsız üyenin bulunduğu Menemen Belediye meclisinde başkanvekili gizli oylamayla seçilecek. Meclis üyeleri arasındaki seçimde ilk iki oylamada üye tam sayısının üçte iki ve üçüncü oylamada üye tam sayısının salt çoğunluğu aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak. Dördüncü oylamada en fazla oy alan üye, belediye başkanvekili seçilmiş olacak. Oyların eşitliği durumunda kura çekilecek.

Mecliste çoğunluğu bulunan CHP’nin başkanvekili adayı için; Hasan Ünal, Deniz Karakurt, İhsan Perçin ve Çağlar Gülez’in adı geçiyor.

Öte yandan seçim öncesi kente gelerek yoğun mesai yapan CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı önce İl Başkanı Deniz Yücel ve Milletvekilleriyle toplantı yapmış, ardından da Menemen İlçe Başkanı ve meclis üyeleriyle tek tek görüşmüştü. Böke, Torun ve Salıcı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile konuştuktan sonra adayı kararlaştıracak.  

İYİ Parti’nin CHP’nin adayını desteklemesi bekleniyor. CHP’nin adayı olacak ismin öğleden önce gerçekleşecek olan grup toplantısında meclis üyelerine iletileceği öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi