Menemen Belediye Başkanı Aksoy’dan bir de yeni garaj müjdesi geldi.Radyo Trafik İzmir’de yayınlanan “Başkanlar Trafikte” programının bu haftaki konuğu Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’du. Esra Balkanlı’nın ve dinleyenlerin sorularını yanıtlayan Aksoy, ilçeye dair çarpıcı ifadeler kullandı. Hem ulaşım, hem de yapısal anlamda yapılan ve yapılacak değişiklikler Aksoy’un gündeminde ilk sıralarda yer aldı.

MENEMEN’E YENİ GARAJ

Radyo Trafik İzmir dinleyenlerinden sürekli Menemen Dolmuşları ile alakalı gelen şikayet ve sorular üzerine Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, konuyla ilgili kendilerinin de çok fazla şikayet aldıklarından söz etti. “Bir şoförün yaptığı hata çok büyütülebiliyor.” diyen Aksoy, çözüm yolunun yeni garajdan geçeceğini vurguladı. Serdar Aksoy, eski garajın taşınacağını ve Menemen’e çok modern bir garaj kazandıracaklarını belirterek, “Bu yenilik birçok şeyin değişmesine neden olacaktır. Yeni garajımızla birlikte çağdaş havayı yaratmış olacağız. Giyim-kuşam, konuşma ve üslup olarak esnafımızı uyaracağız. Menemen varoş görüntüsünden dolayı ötekileştirildi. Bunları yıkacağız. O psikoloji zaman içinde değişecek. Menemen dolmuşlarıyla ilgili kanılar da zaman içinde aşılacak.” şeklinde konuştu.

BİR SENE İÇİNDE TAMAMLANACAK

Aksoy, yeni garajın inşaatına 3 ay içinde başlayıp, 7-8 ay içinde de bitirmek istediklerini, bir sene sonra da yeni garaja taşınmayı hedeflediklerini bildirdi.

MENEMEN’DE TRAFİK DÜZENLEMELERİ

Göreve geldiklerinde ilçenin en eski okulu olan Kubilay İlkokulu'nun önünde bile yaya geçidi olmadığından bahseden Menemen Belediye Başkanı, “Okullarımızın önüne ve İZBAN Durağı önüne yaya geçitleri yaptık. Sokaklarımız dar, dükkanların önüne park eden araçlar vardı, biz de bu alanları saatlik otopark yaptık. Ayrıca kadınlar için Menemen'de ücretsiz otoparkımız var. Kasımpaşa Yaya Üst Geçidi için yenileme çalışmalarına başladık. Konak'tan 1980 yılında Menemen'e gelen üst geçidi modern bir üst geçit ile değiştiriyoruz. Koyundere-Otoban hattı şimdiye kadar bitmeliydi. Çandarlı Otoyolu’nun açılmasının ardından trafik yükünün ne kadar hafiflediğini henüz göremiyoruz. Kalan kısım da açıldıktan sonra bir takım düzenlemeler yapacağız.” ifadelerini kullandı.

“KADINLARIMIZIN ÖNÜNÜ AÇMALIYIZ”

“Siyaseten de kadın varsa hayatın içinde ne olursa olsun karanlığa geçit yoktur.” diyen Serdar Aksoy, “Kadın cinayetleri devam ediyor, toplumsal bir cinnet hali var. Ekonomik ve sosyal alanda kadınlarımızın önünü açmalıyız. Biz göreve gelmeden belediyeye ait bir kreş yoktu, kreşimizi açtık. 4 katlı bir kreş daha yapıyoruz. Amacımız kadının elini rahatlatmak, sosyal hayat içinde olmalarını sağlamak.” açıklamasında bulundu.

“YENİ BİR SEYREK YARATIYORUZ”

Menemen Belediye Başkanı, gelen sorular üzerine Seyrek'te altyapı çalışmalarının devam ettiğini, yolların bozuk olmasının sebebinin bu olduğunu kaydetti. Serdar Aksoy, “Seyrek çok hızlı büyüyen bir bölgemiz. Altyapıyı olduğu gibi değiştiriyoruz. Işıklandırma ve meydan düzenlemeleri yapacağız. Seyrek'te bir kız yurdu yapıyoruz. Buradaki yurt için öğrenciler bir bedel ödemeyecek. Her anlamıyla yeni bir Seyrek yaratıyoruz.” sözleriyle Menemenlilere bir müjde daha verdi. Serdar Aksoy, Menemen’in en hızlı büyüyen ilçe olduğundan da bahsetti, “Menemen’i reorganize ediyoruz. Ancak birinci derece tarım alanlarını imara açma gibi bir durumumuz yok. Bu konuda çok netiz.” dedi.

MENEMEN’DE NELER DEĞİŞTİ?

Göreve geldikleri andan itibaren Menemen’de yaptıkları değişikliklerden de bahseden Aksoy şu ifadeleri kullandı: “Sevgi Yolu'nu 2 buçuk ayda bitirdik. Halk Kütüphanesi’ni hizmete açtık. 2 tane taziye evi yaptık, daha önce yoktu. Sokak canları için Türkiye’de ilk olarak bir ambulansımız var. Alıp, rehabilite edip, kısırlaştırıp yeniden sokağa bırakıyoruz. Hiç kimsenin cesaret edemediği bir işe soyunarak Özgür Hayvan Barınağı açmaya karar verdik. Seyrek'te Foça yolu üzerinde içinde hastanesi olan bir alan olacak. Hayvanat Bahçesi feodal bir mantık olduğu için biz bunu kapattık. Sokaklara mamalıklar ve suluklar yaptık. Parklarımızın tamamı yenileniyor ve yenileri de yapılıyor. Toplumda kutuplaşmayı ortadan kaldırmak için bazı dokunuşlar yapmamız lazım. Deniz Gezmiş Parkı'nı açtık, yakın zamanda Fırat Çakıroğlu Parkı'nı açacağız. Partili olmak 2. derecede önem arz ediyor. Bana oy vermemişlerin de belediye başkanıyım. Kamu hizmetinin sorumluluğunu algılayabiliyorsak halkın alt kimliğinin hiçbir önemi yoktur.”

“23 ARALIK’TA TÜM İZMİRLİLERİ MENEMEN’E BEKLİYORUZ”

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy sözlerini, “Kubilay'ı anma törenlerinde açılmak üzere 500 metrelik bir bayrak hazırlıyoruz. Bugüne kadar yapılmamış bir şeyi yaparak şehitlerimiz için mevlit okutacağız. Tüm İzmirlileri 23 Aralık'ta Menemen'e bekliyoruz.” ifadeleriyle tamamladı.

Editör: Haber Merkezi