Menderes Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen etkinlikte ilçede yaşayan Bulgaristan Türkleri, halterde olimpiyat ve dünya şampiyonu olan Naim Süleymanoğlu’nun yaşamını konu alan Naim filmine götürüldü. Etkinliğe vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Bulgaristan’da ki Türk ve Müslümanlara karşı uygulanan isimlerin değiştirilip, ibadetlerin yasaklandığı asimilasyon günlerini ve milli halterci Naim Süleymanoğlu’nun yaşananlara karşı mücadelesini anlatan filmiçin özel olarak bir salon kapatıldı. Salonu dolduran Menderesliler yaşanmış gerçek hikayenin anlatıldığı filmde gözyaşlarını tutamadı.

“BÜYÜK BİR DEĞER”

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, Naim Süleymanoğlu’nun kalplerde sonsuza kadar yaşayacağını belirterek, “ Menderes Belediyesi olarak sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sunmak için aşkla çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmalarımız kapsamında ilçemizde yaşayan Bulgaristan Türkü kardeşlerimizi Naim filmi ile buluşturduk. Filmin 1989 zorunlu göçünün 30. yılında yayınlanmış olması anlamlı. Herkesi duygulandıran bir filmi vatandaşlarımızla izlemek bizler için de büyük anlam taşıyor. Naim Süleymanoğlu bizim için çok büyük bir değer. Zorluklar içerisinden büyük bir mücadele örneği gösterip yaşanan acıları dünyaya duyuran olimpiyat ve dünya şampiyonumuz milli haltercimiz Naim Süleymanoğlu’nu bir kez dana minnetle ve şükranla anıyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi