Menderes Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen, Menderes Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında "ihaleye fesat karıştırma" suçu kapsamında çöp toplama, iş makinesi ve araç kiralama ihalelerinde usulsüzlükler yapılarak yaklaşık 10 milyon liralık kamu zararının oluşmasında sorumluluğu bulunduğu iddiasıyla 28 kişi hakkında yakalama kararı verildi. Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Adli işlem uygulanan personellerin çoğu uzun yıllardır belediyemizde çalışan, bir kısmı da sadece geçmiş dönemde görev yapmış personeller olup şu anda görevde olmayan arkadaşlarımızdır" ifadelerini kullandı.

'YASAL TAKİPÇİSİYİZ'

Kayalar'ın açıklamasının tamamı şu şekilde:

Bazı basın yayın kuruluşlarında yer alan Menderes Belediyesi ile ilgili haberlere ilişkin kamuoyunun bilgisine: 04.07.2022 tarihinde Belediyemize yapılan operasyon sonucunda geçmiş döneme (2018) ait gerçekleştirilen ihalelere yönelik yapılan denetlemelere ilişkin bazı personellerimiz hakkında adli işlem uygulanmıştır. Adli işlem uygulanan personellerin çoğu uzun yıllardır belediyemizde çalışan,bir kısmı da sadece geçmiş dönemde görev yapmış personeller olup şu anda görevde olmayan arkadaşlarımızdır. Bu münasebet ile konuyla ilgili sürecin yasal takipçisi olduğumuzu kamuoyunun takdirine sunarız.

SORUŞTURMADAN DETAYLAR...

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan isimlerin büyük bölümünün Menderes’in bir önceki dönem AKP’li Belediye Belediye Başkanı Bülent Soylu döneminde işe alınanlar ve o dönem müdürlük yapanlar olması dikkat çekti. 

ESKİ BAŞKANIN BACANAĞI DA GÖZALTINDA... 

Yine önceki dönem belediyede görev yapan Fen İşleri eski müdürü Özgür T., Destek Hizmetleri Eski Müdürü Kerem Kadir T. ile Temizlik İşleri Eski Müdürü Mert H. de Emniyet'e götürüldü. Kerem Kadir T.’nin, AKP’li eski başkan Bülent Soylu’nun bacanağı olduğu, Soylu döneminde Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunduğu öğrenildi.

FAİZ ÖZTRAK'TAN AÇIKLAMA GELDİ

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) devam ederken, CHP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Öztrak, enflasyon dolayısıyla asgari ücretli, memur ve emekliye yapılan zamları değerlendirdi.

Gazetecilerden gelen sorular üzerine Menderes Belediyesi'ne düzenlenen operasyon hakkında da çarpıcı açıklamalarda bulunan Öztrak, şu ifadeleri kullandı:

“Bahsedilen soruşturma ve iddialar, AKP'li önceki dönem belediye başkanı zamanında başlayan araç ve temizlik ihaleleri ile ilgili bir soruşturma. Gözaltına alınanlar arasında önceki dönem başkan ve yardımcısının akrabaları var. Bunun duyumunu aldık. Yargının kararını hep beraber bekleyeceğiz. Pek çok belediyemize İçişleri Bakanlığı tarafından operasyon düzenlendiğini ya da operasyon hazırlığı yapıldığını biliyoruz. Buradan altını çizerek bir kere daha ifade edeyim. Bizim belediyelerimiz düzgün çalışır, verilmeyecek hesabımız da yoktur.”

Editör: Haber Merkezi