Cumhuriyet’in 96’ıncı yılı kapsamında Menderes Belediyesi tarafından iki farklı etkinlik düzenlenecek. İlk etkinlik doğada kamp ve yürüyüş, ikinci etiklik ise Cumhuriyet koşusu olacak.

DOĞA VE KAMP YÜRÜYÜŞÜ

Menderes Belediyesi’nin Cumaovalılar Kültür ve Dayanışma Derneği ve İzmir Kordelya Dağcılık Kulübü ile birlikte düzenleyeceği Doğada Kamp ve Yürüyüş Farkındalık Etkinliği 26-27 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek. 26 Ekim Cumartesi günü Balaban Göleti’nde ki kamp ile başlayacak etkinlik 27 Ekim Pazar günü doğa yürüyüşü ile son bulacak.

CUMHURİYET KOŞUSU

Etkinlikler kapsamında Cumhuriyet Koşusu ise 27 Ekim Cumartesi günü gerçekleşecek. Başlangıç ve bitiş noktasının Menderes 19 Mayıs Stadı’nın olduğu Cumhuriyet Koşusu 4 kilometrelik parkurda, 15-25 yaş, 26-36 yaş, 36 yaş ve üzeri olmak üzere 3 kategoride düzenlenecek.

COŞKUYA DAVET

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, Cumhuriyet coşkusunu en güzel şekilde yaşayacaklarını belirterek, “ Menderes Belediyesi olarak Cumhuriyetimizin 96. yılını farklı etkinliklerle kutlayacağız. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün spora verdiği önemden yola çıkarak yürüyüş ve koşu etkinliği düzenleyeceğiz. 7’den 70’e tüm Menderesliler olarak 96 yıllık mutluluğumuzu, heyecanımızı, coşkumuzu ilk günkü gibi yaşayacağız. Tüm vatandaşlarımızı coşkumuza ortak olmaya davet ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi