CHP Menderes Belediye Başkan adayı Mustafa Kayalar, 31 Mart seçimlerine sayılı günler seçmenlerle buluşuyor. Kayalar, Dereköy'deki Prentepe Küme Evleri'nde yaşayan Roman vatandaşlarla bir araya geldi. Bu ziyarette Kayalar'a, CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu de eşlik etti. Roman vatandaşlar, hem Menderes adayı Mustafa Kayalar hem de Roman dünyasında yetişip TBMM'ye giden CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu'yu karşılarında görünce büyük şaşkınlık ve heyecan yaşadı. Kayalar, Menderes'te yaşayan Romanların yaşadığı mağduriyetleri çok iyi bildiğini, onların sağlıklı ortamlarda kavuşması için gerekli her türlü hizmeti getireceğini söyledi.

ÇOCUKLARI İÇİN İŞ İSTEDİLER

Roman kardeşleriyle hasret gideren Milletvekili Özcan Purçu, dostlarından Menderes adayı Mustafa Kayalar ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer için oy istedi. Çocuklarla kucaklaşan, mahalle sakinlerinin dertlerini dinleyen Purçu, işsizlikten yakınan Roman kadınların çocukları ve eşleri için iş isteyen kadınlara, "Bu sorun, bizlerin bitmeyen bir sorunu. Menderes adayımız Mustafa Kayalar, sizlerin beş yıl boşuna beklediğiniz hizmetleri getirecek adamdır. Çocuklarımıza iş alanları yaratacak bir kardeşimizdir. Oyunuzu Altı Ok'a basın, beklentileriniz gerçek olsun" mesajları verdi.

'DERME ÇATMA KULÜBEDEYİZ'

Bir Roman vatandaşın, "2014'te sandığa gitmeden önce bize, seçimde ampule basın, dediler; bir çok söz verdiler. Ampule bastık da ne oldu? Hiçbir isteğimiz olmadı. Bu sefer oyumuz CHP'ye, Mustafa Kayalar'adır" sözleri dakikalarca alkışlandı. Prentepe sakini Romanların, "Bu çağda bizler hala derme çatma kulübelerde yaşıyoruz. Çadıra bile razıydık ama onu bile çok gördüler" şeklindeki mevcut belediye başkanına yönelik şikayeti dinleyen Milletvekili Özcan Purçu, şu açıklamayı yaptı: "Tunç Soyer başkanımızın da vereceği destekle, Selçuk'ta yaptığımız gibi burada sizlere iki katlı, tek katlı konutlar inşa edeceğiz. Sizlere vekiliniz olarak ben ve Menderes adayımız Mustafa Kayalar, bunun sözünü veriyoruz."

Editör: Haber Merkezi