Koronavirüs salgınına rağmen çalışmaların devam ettiği merkez, tamamlandığında örnek bir tesis olacak. İzmir Kalkınma Ajansı’nın da (İZKA) destek verdiği merkez, salgından sonra yeniden hareketlenecek mobilya sektörünün nitelikli eleman ihtiyacının karşılayacak.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Aydın Mahallesi’nde yapımı hızla devam eden tesisteki çalışmaları yerinde inceledi ve yetkililerden bilgi aldı. Merkezin zamanında tamamlanmasının önemini vurgulayan Başkan Selvitopu, salgın geçtikten sonra bu tesisin çok önemli bir işlev üstleneceğini söyledi.

Karabağlar’ın “mobilyanın beyni ve kalbi” olduğuna dikkat çeken Başkan Selvitopu, “İlçemizde böylesine önemli bir sektör varken, yerel yönetim olarak buna ilgisiz kalamazdık. O nedenle odamızla birlikte gerekli adımları attık. Temel amacımız esnafımızın ekmeğini büyütmek. Bu merkezimizin de sektöre önemli katkılar sunacağını biliyoruz. Umarım bu salgın günleri bir an önce biter ve mobilyacı esnafımız eski günlerine döner” dedi.

Yaklaşık bin 800 metrekare alan üzerinde yapılan 3 katlı merkezde, 120 kişilik çok amaçlı salon, 15’er kişilik 4 eğitim odası, atölyeler, idari ofisler, kafeterya ve otopark bulunacak.

Editör: Haber Merkezi