Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın makam odasının duvarı resim tuvali oldu. Genç ressamlar Yağmur Yörük ve Dilay Akgün, bir günlük çalışma ile duvara Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafından düzenlenmiş kalpaklı resmini yaptı.
 

Çalışmalarında, büyük devrimci Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerini ve görüşlerini rehber edinen Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, makam odasında bulunan duvara Atatürk’ün resminin yapım çalışmalarına bizzat katıldı. Özellikle Kuvayımilliye ruhunu yansıtan kalpaklı bir resmi seçtiklerini söyleyen Başkan Halil Arda, Mustafa Kemal Atatürk’ün akıl ve bilimden yana olan önemli bir devlet adamı olduğunu dile getirerek şunları söyledi:

“Onun fikirleri bizim rehberimizdir. Bu nedenle Gaziemir Belediyesi’ndeki makam odamın en güzel noktasındaki duvara Atatürk’ün resminin yapılmasını istedim. Sanatçı arkadaşlarımız, yoğun emek harcayarak itina ile çok başarılı bir eser çıkardılar. Ben de resmin yapımı sırasında kendilerine elimden geldiğince yardımcı oldum. Portresinin yanı sıra Mustafa Kemal’in imzasını da duvara işledik. Resmin yanına da Atatürk’ün çok önem verdiğim ‘Akıl ve mantığın halledemeyeceği mesele yoktur’ sözünü yazdık. Biz ülke olarak çok duygusalız. Ancak bizim öncelikle rasyonel, akılcı düşünceye ihtiyacımız var. Atamızın sözü ile bunu ön plana çıkarmaya çalıştık. Bizlere her zaman yol gösteren önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu değerli resmini Gaziemir Belediyesi’nin başkanlık makamına yapılmasından dolayı çok mutluyum. Sanatçı arkadaşlarıma başarılı çalışmalarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.” 
 

Editör: Haber Merkezi