Urla Belediyesi meclis üyeleri, 21. Dönem Milletvekili Ayşe Gürocak ve Kalabak Muhtarı Salih Çalay'ın da katıldığı toplantıda konuşan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, "Geçmişe dayalı birçok sorunun olduğunu biliyorum ve bu sorunları çözüme kavuşturmak için buraya geldim" dedi. Uyar, mahalle sakinleri ile birlikte Kalabak’ı daha güzel ve özel bir semt haline getirmek istediklerini söyledi. 

Belediyenin Fen İşleri, Temizlik İşleri, Muhtarlık İşleri ve Kadın ve Aile Hizmetleri müdürlüklerinin de katılım gösterdiği toplantıda, vatandaşlardan gelen sorunlar müdürlükler tarafından not edilerek takvime alındı.

Urla 800 kilometre kare alana yayılmış büyük bir ilçe diyen Başkan Uyar, ikinci konutu bulunan yazlıkçılara çağrıda bulunarak, daha iyi hizmet verebilmek için yazlıkçılara ikametgahlarını Urla' ya almalarını söyledi. Uyar, resmi rakamlara göre 60 bin nüfusa sahip olduklarını fakat bu rakamın neredeyse 3 katı insanın Urla’da yaşadığını belirtti.

Uyar, “Ne yazık ki resmi rakamlara göre devletten bütçe alıyoruz, personel sayımız bu rakama göre belirleniyor. Eğer burada yaşayan vatandaşlar ikinci ikametlerini Urla’ya alırlarsa belediye olarak daha verimli hizmet edebiliriz" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi