İZ GAZETE - Aliağa’nın Çatılıdere Köyü’ndeki 600 metrekarelik belediye arazisinin küçük hissedara satışı hakkında yaptığı ‘kamu malının peşkeş çekilmesi’ itirazlarını devam ettiren CHP’li Özcan Durmaz, Aliağa Belediyesi ve kamuoyuna yeni bir öneriyle seslendi.  Durmaz, geçtiğimiz gün basın açıklaması yaparak eleştirdiği MHP’li Belediye Başkanı Serkan Acar’ın konuyla ilgili yayınladığı video sonrasında yaptığı açıklamada, “Büyükşehir belediyemiz bu araziyi aynı bedelle satın alarak, halkımızın kullanabileceği eğlenme, dinlenme alanları ve çevre düzenlemesi yapsın.” Önerisinde bulundu.

Serkan Acar’ın videolu yanıtına karşılık cevaplarını  halkın yararına bir çözümün kapısını aralamak için tuttuğunun altını çizen Başkan Durmaz, yaptığı öneriyle tartışmaya yeni bir boyut kazandırmış oldu.

ARAZİ KAMU MÜLKİYETİNDE KALSIN

Durmaz açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Sayın Başkanın dile getirdiği gibi, eğer söz konusu arazi rekreasyon alanı olarak kullanımdan başka bir işe yaramayacaksa; Aliağa Belediyesi de burayı rekreasyon alanı olarak kullanmaktansa satıp gelir elde etmeyi öncelemişse; bu araziyi satın alması büyükşehir belediyemize teklif edilsin. Büyükşehir belediyemiz bu araziyi aynı bedelle satın alarak, halkımızın kullanabileceği eğlenme, dinlenme alanları ve çevre düzenlemesi yapsın. Böylece, hem Aliağa Belediyesi bu araziyi satarak gelir elde etme amacına ulaşmış olsun, hem de arazi kamu mülkiyetinde kalarak halkımız için kullanılmış olsun.”

Böylelikle Aliağa’daki arazi tartışmasının sona erdirilebileceğini söyleyen Durmaz, “Konuyu ciddi olarak; başta Aliağa Belediye Başkanlığı’na, Meclisine ve Aliağa halkına öneriyorum. Aliağa’nın görüşü olumlu ise tapunun devri yapılmadan konuyu derhal Büyükşehir Belediyemize taşıyalım” ifadelerini kullandı.

Başkan Acar’ın teklife nasıl cevap vereceği bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi