Başlatılan tarama çalışmaları kapsamında bu kez semt merkezlerinde kurs gören kursiyerler kapsamlı check-up'tan geçirildi. Sağlık İşleri Müdürlüğü'nce her 6 ayda bir rutin olarak yürütülen taramada kursiyerlerin tansiyonlarından kan tahlillerine kadar tepeden tırnağa tüm değerlerine bakıldı.

Konak Belediyesi'nin sekiz semt merkezinde yürütülecek taramalar ilk olarak Eşrefpaşa Semt Merkezi'nden başlatıldı. Sağlık İşleri Müdürlüğü'nde görevli doktor ve sağlık personelince gerçekleştirilen kontrollerde tüm kursiyerlerin elektrokardiyografi (EKG), tansiyon ve biyokimya ölçümleri yapıldı. Ücretsiz verilen hizmetten toplam 120 kursiyer faydalandı.

Bilgisayar kursiyerlerinden Dilek Kaynakçı, uygulamadan memnuniyetini dile getirerek, “Bugün tansiyon, şeker, kolesterol, EKG gibi kontrollerden geçirildik. Bu uygulamadan çok memnunuz. Böyle hizmetlerden her zaman faydalanmak isteriz. Belediye Başkanımız Sema Pekdaş'a ve uygulamayı gerçekleştirenlere teşekkür ederiz" dedi.

Tarama sayesinde hastalıkların erken tanısı sağlanırken, uygulamanın tüm semt merkezlerinde 6 ayda bir yapılacağı öğrenildi.


İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi