Kurban Bayramı öncesinde İzmir'deki ilçe belediyeleri, kendi sınırlarındaki, kurbanlık satış yerlerini belirledi. Hazırlık telaşının yaşandığı bu noktalarda, satış yerlerinin sınırlarını çizen belediye görevlileri, sudan, elektriğe kadar gerekli olan ihtiyaçların karşılanması için de çalışmalara başladı.

Satış alanlarından birisi olan Sasalı'da da, Çiğli Belediyesi ekipleri, kurbanlıkların barınacağı bölümlerin kurulmasına yardım etti. Geçen yılların aksine, kurbanlıkların konulacağı alanların tabanı, betonla kaplandı. Böylelikle kurbanlıkların yattığı alanların daha temiz ve hijenik olması sağlandı. Kurbanlık satış alanlarının, kısa süre içinde dolması bekleniyor.

FİYATLAR GÜNDEMDE

Kurbanlık fiyatları da merak edilen konulardan birisi. Fiyat konusunda açıklama yapan İzmir Kasaplar Odası Başkanı Ceyhan Yücelmiş, geçen yılla bu yıl arasında canlı hayvan fiyatlarında kiloda 1-2 TL'lik artış olduğunu anlattı. Ceyhan Yücelmiş, "Kurbanlıklar geçen yıl canlı olarak kilosu 13-14 TL'ye satılıyordu. Bu yıl bu rakam 14 ile 16 TL civarında oldu. Bu fiyatlar büyükbaş hayvanlar için geçerli. Kurbanlıkların büyüklüklerine göre, kilo durumuna göre, geçen yıla göre 1000 TL kadar fiyat farkları olabilir" dedi.

Ceyhan Yücelmiş, kurban bayramı yaklaştığı sırada kasapların hayvan temin etmekte zorluk çektiğini hatırlatıp, bu nedenle perakende satışlara da yine 1 TL gibi zammın gelebileceğini söyledi.

ŞANSINI İZMİR'DE DENEYECEK

Hayvan yetiştiricisi Yakup Tatlı, hayvanlarını Erzurum'da yetiştirdiğini anlattı. Geçen yıl kurbanlarını İstanbul'da sattığını da söyleyen Yakup Tatlı, "Bu yıl İzmir'i tercih ettim. Daha önce hiç gelmemiştim. 34 büyükbaş hayvan getirdim. Hepsini satmayı umut ediyorum. Büyüklüklerine, kilo durumuna göre fiyatları 4 bin ile 15 bin TL arasında değişiyor. Şimdi alıcıları bekleme zamanı, insanlar yavaş yavaş fiyatları sormaya başladı" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi