Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’in önemli bir sosyal merkez olarak tanımladığı Bergama Belediyesi Aşevi için “Bayram Paylaşmaktır” sloganıyla “Kurbanını Seç Aşevimize Bağışla” kampanyası başlatıldı. Bergama Belediyesi Kapalı Hayvan Pazarı’nda ise bağışlar için stant açıldı. Hayvan pazarında kurbanını alan ve bağış yapmak isteyen vatandaşlar, aldıkları hayvanı bu stantta ki belediye görevlisine vekâlet vererek teslim ediyor. Ardından vekâleti alan Bergama Belediyesi ise vatandaşın kurbanını Bergama Mezbahasında kestirerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

BAĞIŞLAR İÇİN HAYVAN PAZARINA STANT AÇILDI

Kampanya ile ilgili yapılan açıklamada; “Bakacak kimsesi olmayan, yemek yapamayacak durumda olan hasta, yaşlı, engelli veya kimsesiz, ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara gıda mühendisi eşliğinde sıcak yemek ulaştırmak amacıyla açılan Bergama Belediyesi Aşevi günde 500 aileye 3 kap sıcak yemek ile ulaşıyor. Yemek yardımı yapılacak olan vatandaşların gerçek ihtiyaç sahibi olup olmadıkları ise titizlikle tespit ediliyor. Ayrıca her gün 80 kadar kişi ise Aşevinde yemek yiyor. Aşevi çalışanları ve ulaşım ekibi ise dağıtımı insan onurunu korumayı hedefleyerek ve kimseyi rencide etmeden yapıyor. Katkı koymak isteyen vatandaşlarımız için bu kampanyayı başlattık” denildi.

ÖNEMLİ BİR SOSYAL MERKEZ

Hayırsever vatandaşları kampanyaya destek vermeye davet eden Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; “İşlevi açısından önemli bir sosyal merkez olan Aşevimiz ile bu şehirde kimse aç kalmasın diye büyük bir uğraş içindeyiz. Aşevinde hazırlanan yemekleri kapı kapı dolaşarak ve kimseyi rencide etmeden ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Hayırsever vatandaşlarımızı başlattığımız kampanyaya destek vermeye davet ediyorum. Şimdiden bağış yapan vatandaşlarımıza da duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

BERGAMA BELEDİYESİ AŞEVİ

Bergama Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Aşevi’nin sağlıklı ve geniş kitlelere ulaşması için Mahalle Muhtarlıkları ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı ile koordinasyon kurularak ilçede yardım alanlarının geniş bir envanteri çıkarılıyor. İlçe sınırları içerisinde vefat eden vatandaşların ailesine taziye amaçlı pide ve ayran hizmeti sunularak acılarına destek olunuyor. Ayrıca ilçe sınırları içinde meydana gelen olağan dışı mağduriyet durumlarında (Yangın, Sel, Deprem vb.) toplu yemek verilerek mağduriyetler giderilmeye çalışılıyor.

Bilgi için telefon:0 532 771 3817

Editör: Haber Merkezi