İZMİR'in Selçuk ilçesinde düzenlenen Selçuk Belediyesi Kültür ve Gençlik Merkezi Mimari Proje Tasarım Yarışması kapsamında 262 proje arasından seçilen Mert Velipaşaoğlu ile Didem Yavuz Velipaşaoğlu'nun projeleri birinci oldu.

Selçuk Belediyesi Kültür ve Gençlik Merkezi Mimari Proje Tasarım Yarışması sonuçlandı. 15 Ağustos 2016 tarihinde ilan edilen yarışma için 262 adet proje teslimi gerçekleşti. Projeler 25 Kasım Cuma günü jüri tarafından dört aşamalı elemeye tabii tutuldu. Yarışmada birinci, ikinci ve üçüncülük ödüllerinin yanı sıra beş adet de mansiyon ödülü verildi.

Ödül töreni ise Selçuk Belediyesi'nin belirleyeceği ileri bir tarihte gerçekleşecek. Birincilik ödülüne layık görülen Mert Velipaşaoğlu ile Didem Yavuz Velipaşaoğlu'nun projesi; yalın bir fikri, kararlı bir tavır ile ortaya koyması ve bu kararlılığı mekansallaştırma becerisi ile başarılı bulundu. Kavramsal yaklaşımında kullandığı tarihsel referansların biçimsellikten uzak, mekansal ve çağdaş yorumu ise projenin en güçlü tarafı olarak nitelendirildi.

Kentin ihtiyaçlarına cevap verecek olan Selçuk Belediyesi Kültür ve Gençlik Merkezi alanı içerisinde iki kapalı bir açık hava sineması, otopark, tanıtım ofisi, gösteri salonu, sahne, fuaye, sergi salonu, kafeterya, restoranlar, dans- müzik ve tiyatro atölyeleri, seminer odaları, kayıt ve ses odası gibi alanlar yer alacak.

Editör: Haber Merkezi