Bornova Belediyesi’nin 5 Aralık Kadın Hakları Günü kapsamında İZSİAD ve Bornova Becker Spor ile birlikte düzenlediği organizasyonda “Külkedisi Öldü” adlı oyun Altındağ Atatürk Kültür Merkezi’nde tiyatroseverlerle buluştu. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın da izlediği tek kişilik  oyunda hayatın içinden farklı kadınların hikayeleri anlatıldı.

Kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 82’inci yıldönümünde dün(5 Aralık) Bornova Belediyesi İZSİAD ve Bornova Becker Spor Kulübü işbirliği ile gerçekleştirilen kadın temalı “Külkedisi Öldü” adlı oyun tiyatroseverlerle buluştu.

Özlem Erben’in yazıp yönettiği ve Yasemin Tüzün’ün sahneye koyduğu tek kişilik oyun Altındağ Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelendi. Kadınların maruz kaldığı psikolojik ve fiziksel şiddetin onlarda bıraktığı tahribata dikkat çekmek amacıyla kaleme alınan ve 4 bölümden oluşan oyun Bornovalı kadınlardan da yoğun ilgi gördü.

Kadınlarla birlikte oyunu izleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, gösteri sonunda Becker Spor oyuncularıyla birlikte sahneye çıkarak sanatçıyı tebrik etti. Başkan Atila, kadınların 5 Aralık Kadın Hakları gününü kutladı. Pek çok Avrupa ülkesinden bile önce 5 Aralık 1934’te Türkiye’de kadınlara seçme ve seçilme hakkı verildiğini hatırlatarak, “Kadınlarımıza bu hakların verilmesinde öncülük eden ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk çağının çok ilerisinde bir liderdi. Biz de onun izinden gidiyoruz. Bornova Belediyemizde 34 müdürlüğün 16’sında kadın müdürlerimiz var. Ayrıca çalışanlarımızın yüzde 40’ını da kadınlar oluşturuyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi