Mutlu Polat’ın Genel Sanat Yönetmenliğini yaptığı ve senaryosunu yazıp oynadığı “Kül Kızı”nın doğaçlama müziğini ise Alpago Polat üstlenmiş.

Ücretsiz gösteri, Güzelbahçe Belediyesi Kültür Merkezi Tuncel Kurtiz Salonu’nda 7 Mart Pazartesi günü saat 20’de sehnelenecek.

Bir Sinematik Müzikal Anlatım olan ‘Kül Kızı’, varoluştan bu yana bir içe bakış ve aydınlanmanın hikayesidir. Anadolu insanının hümanist ve aydınlık yanını temsil eden Sufi'zmin incelikli felsefesi ve kadına ait saklı dil anlatım boyunca uyum içinde akıp gider.

Kül Kızı, bize içsel yolculuğunu anlatırken yaşadığımız hayatın karmaşası da gösterinin içinde yer alan vizör aracılığı ile gözler önüne serilir. İyi ve kötü anlamda kurgulanmış, sınırları çizilmiş bir dünyada, kısır döngü olarak karşımıza çıkan sorunlar ve modern çağın karanlık yanı yüzümüze vurulmaktadır.

Modernize edilmiş geleneksel Türk Tiyatrosunun izleklerini hissettirmekte olan performansta bir kadın meddah sahnede yer alırken, hikayeler sinematik müzikal anlatım ile vurgulanır.

Kısaca, dramatik müzik üstüne üflemeli çalgılarla yapılan doğaçlamanın sürükleyiciliği, seyirciyle daha güçlü bir bağ kuruyor.

Editör: Haber Merkezi