İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Deniz Ulaşımını Geliştirme Projesi”nin en önemli halkalarından birini daha tamamlıyor. Yalova'da yaptırılan 15 yolcu gemisinden 9'unu hizmete alan Büyükşehir Belediyesi, Tuzla'da imal edilen 3 adet arabalı gemiden sonuncusunu da Körfez'le buluşturmaya hazırlanıyor.

İsimleri İzmirliler tarafından belirlenen arabalı gemilerden Hasan Tahsin ve Ahmet Piriştina'nın ardından Kubilay adı verilen üçüncü gemi de suya indirildi. İmalatın bundan sonraki bölümleri su yüzeyinde yapılacak. Yaz sonunda İzmir Körfezi'ne gelmesi beklenen Kubilay gemisi, test işlemleri ve resmi izinlerin ardından İzmirlileri arabalarıyla birlikte Körfez'in iki yakası arasında taşımaya başlayacak.

GÜVENLİ VE KONFORLU YOLCULUK

Çevre dostu teknolojiyle üretilen, tam elektronik kontrol sistemi ve manevra yeteneğine sahip İzmir’in yeni arabalı-yolcu gemileri, 78.90 metre boyunda ve 17.40 metre eninde. 450 yolcu ve 71 araç kapasitesine sahip gemiler, eski vapurlara göre çok daha hızlı olmasına karşın yüzde 30 yakıt tasarrufu sağlıyor. Tüm güverteleri, yolcu salonları ve tuvaletleri fiziksel engelli ve görme engelliler ile bebek arabalı yolcuların kullanabileceği şekilde tasarlandı. İzmir yeni arabalı-yolcu gemilerinde çocuklar için oyun alanları, bebekli yolcular için bakım masası, yolcuların kedi ve büyük boydaki köpeklerini taşıyabilmeleri için birbirinden bağımsız evcil hayvan kafesleri, bisiklet ve motosiklet parkı gibi özellikler bulunuyor. Filo bilgi destek sistemi aracılığıyla yolcular ekranlardan bilgilendiriliyor, gemilerde TV yayınları da izlenebiliyor. 

Editör: Haber Merkezi