Bornova Belediyesi, köyde yaşayan çocukları tiyatroya götürdü. Yakaköy ve Çiçekliköy'ün çocukları Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun (BBŞT) sahnelediği "Deniz Kızı Maira" adlı oyunu izledi. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü personelinin eşlik ettiği ettiği çocuklar, anneleriyle birlikte Bornova Belediyesi'ne ait otobüslerle köylerinden alındı ve Altındağ Atatürk Kültür Merkezi'ne getirildi. Çocuklar, animasyon tekniği ile kurgulanan oyunu keyif ve heyecanla izledi. BBŞT yazarı Arzu Leylak'ın yazıp, Onur Erdoğan'ın yönettiği masal dünyasında geçen oyunun ardından yine otobüslerle evlerine bırakıldı. Hem çocuklar, hem de anneleri keyifli bir gün geçirdiklerini belirterek, Bornova Belediyesi'ne teşekkür etti.

Aynı organizasyon önümüzdeki günlerde diğer köyler için de yapacak.

Mahalle statüsü alarak Bornova Belediyesi'ne bağlanan köylerde yaşayan vatandaşların sosyal ve kültürel anlamda da yanlarında olduklarını söyleyen Başkan Olgun Atila, "Geçtiğimiz yaz yine bu mahallelerde yaşayan kadınlar ve çocuklarımız için kent gezileri düzenlemiştik. Her hafta bir köyde bilim etkinliği gerçekleştirdik. Yine geride bıraktığımız yıl bütün köylerimizde Ramazan Şenliği düzenledik. O mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın Belediyemizin her türlü olanağından yararlamasını istiyoruz" dedi.

HER PERŞEMBE ÜCRETSİZ İZLENEBİLİYOR

Deniz Kızı Maira, Mayıs ayına kadar perşembe günleri saat 11.00'de Altındağ Atatürk Kültür Merkezi'nde izlenebilecek. Ücretsiz gösterilen oyun için önceden rezervasyon yaptırılması gerekiyor. Rezervasyon için 999 29 29 numaralı telefondan dahili 3601'in aranabileceği bildirildi.


İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi