Koronavirüs ile mücadeleyi ilk günden itibaren yoğun şekilde yürüten Menderes Belediyesi’nde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, bulaşı son buluncaya kadar virüsle mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti.
 

ÖZVERİLİ ÇALIŞMA 

Süreci en sorunsuz şekilde atlatmak istediklerini ifade eden Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, “ Pandemi ilan edilmiş bir hastalıkla karşı karşıyayız. Menderes’te biz de sorunun tam ortasındayız. Çünkü bu virüs dünyanın her noktasında aynı etkiyi veriyor. İnsan ayrımı yapmadan herkesi tehdit eden bir hastalık ile mücadele ediyoruz. Türkiye’de de hastalığın boyutları ortada. Süreci en sorunsuz şekilde atlatmak istiyoruz. Menderes Belediyesi olarak ilk günden itibaren vatandaşlarımızın sağlığı ve huzuru için canla, başla çalışıyoruz. Tüm çalışma arkadaşlarımla birlikte özverili bir mücadele veriyoruz. Ekip arkadaşlarım başta olmak üzere, diğer kurum ile kuruluşlar ve esnafımızla uyum içerisinde hareket ediyoruz. Herkesin duyarlı olup, özveriyle hareket etmesi gerektiği bir dönemdeyiz. Menderes’te de bunu başardık. Bu süreçte fedakarca hareket eden başta çalışma arkadaşlarım olmak üzere herkese teşekkür ederim. Belediye olarak bu süreci kendimize yük olarak görmüyoruz. Bizim tek bir amacımız var o da vatandaşımıza en iyi şekilde hizmet etmek” dedi.

HERKESE DESTEK

İlk günden itibaren virüse karşı gerekli tüm tedbirleri aldıklarını belirten Başkan Kayalar, “ Açıklanan genelgelere harfiyen uyuyoruz. Evde çalışabilecek arkadaşlarımız işlerine evlerinden devam ediyor. Hiçbir işimiz aksamadan sürüyor. Önceliğimizi koronavirüs ile mücadeleye vermiş olsak da belediye hizmetlerimize de devam ediyoruz. Ülkemizin genelinde olduğu gibi bizim esnafımız da zor günlerden geçiyor. Kepenk indiren çok fazla esnafımız var. Zaten genelge ile kapatması gereken iş yerleri belirlenmişti. Menderes Belediyesi olarak aldığımız önlemler kapsamında belediyemizin kiracısı olan ancak bu süreçte dükkanını kapatmak zorunda olan 25 esnafımızdan kapalı kaldığı süre kadar kira almayacağız. 90 kiracımızın da 3 ay boyunca kiralarını erteliyoruz. Çalışma arkadaşlarımız için de gerekli tüm önlemleri aldık. Tüm çalışma arkadaşlarımıza maske ve eldivenin yanı sıra, her birimimize el ve cilt dezenfektanı dağıtımını yaptık. Bunun yanı sıra tüm hizmet binalarımız ve şantiyelerimizde ateş ölçer ile vücut ısılarını ölçüyoruz. 38 derece ve üzeri durumlarda en yakın sağlık kuruluşuna yönlendiriyoruz. Tüm binalarımızda ve araçlarımızda dezenfektasyon çalışmalarımızı da gerçekleştirdik” dedi.
 

MÜCADELEDE YOĞUN TEMPO

Menderes’te seferberlik ilan ettiklerini kaydeden Başkan Kayalar, “ İlk günden itibaren gerek dezenfektasyon çalışmalarımız gerekse bilgilendirme çalışmalarımız ile vatandaşlarımızın yanındayız. Temizlik işleri müdürlüğümüz tarafından kurulan 6 kişilik özel ekip ile dezenfekte çalışmalarımızı yürütüyoruz. Tüm ekibimizin Ziraat Mühendisleri Odası’ndan alınan biodisel uygulayıcı sertifikaları mevcuttur. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 5 kişilik ekibiyle de koordineli çalışma gerçekleştirilmekteyiz. 44 mahallemizin tamamında ana arterler ve tüm sokaklar dahildezenfektasyon çalışması yapılmıştır. 65 yaş ve üstü vatandaşlarımız öncelikli olmak üzere toplam 85 bin maske ve 25 bin eldiven ile 5 bin el dezenfektanı dağıtımını da gerçekleştirdik. Ayrıca zabıta müdürlüğümüz tarafından açıklanan genelgeye uygun olarak pazar yerlerinde de düzenlemeleri yaptık. Denetimleri üst seviyede tutarak, vatandaşlarımızın pazarlarda ürün seçmesine izin verilmemekte, maske kontrolü yapılmaktadır. Vatandaşlarımızın sosyal mesafeye dikkat etmesi için yoğun olarak kullanılan alanlara ( banka, market, pazar yeri, kamu alanları v.b) uyarıcı yer bilgilendirmeleri yapılmış, pazar yerlerinde tezgahlara bilgilendirici afişler yerleştirilmiş, tüm esnafa maske ve eldiven de dağıtılmıştır. Marketlerde ise fiyat kontrolü başta olmak üzere, alana göre alışveriş yapan vatandaş sayısı, açılış-kapanış saatleri, çalışanların ve vatandaşların maske kontrolü, sosyal mesafe kontrolü düzenli olarak yapılmaktadır. Seyyar satıcılara karşı da üst düzey önlem alınmıştır. Sokağa çıkması sınırlandırılan 65 yaş üstü vatandaşlarımız ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için kurulan Menderes Vefa Sosyal İletişim Merkezi’ne 30 belediye personelimiz görevlendirilmiş, 6 araç desteğinde bulunulmuştur. Evde Sağlık Hizmetleri Birimimiz tarafından ise 65 yaş üstü bin vatandaşımızın pansuman, doktor muayenesi, enjeksiyon, sonda değişimi, serum takılması, tansiyon, şeker ve ateş ölçümleri gerçekleştirilmiştir. Sağlık çalışanlarına 200 maske, 500 eldiven, 25 koruyucu elbise ve 65 adet yüz siperliği de tedarik ettik. Vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı alanlara dezenfeksiyon tüneli ve el dezenfekte üniteleri de yerleştirdik” ifadelerini kullandı.
 

SOSYAL ETKİNLİKLER

Evde kalan vatandaşlar için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini de söyleyen Başkan Kayalar, “ Sosyal medya hesaplarımızdan her gün vatandaşlarımızı bilgilendirici görsel, duyuru ve videolar paylaşıyoruz. “Kitaplar Bizden Okumak Sizden” uygulamamız ile kütüphanemizde yer alan kitaplarımızdan talep eden vatandaşlarımıza ekiplerimizbu kitapları evlerine kadar götürüyor. “Evde Kal Hareketsiz Kalma” uygulamamız ile spor eğitmeni arkadaşımız Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri sosyal medya hesaplarımızdan vatandaşlarımızın evlerine konuk oluyor ve spor aktivitesini hep birlikte gerçekleştiriyorlar” dedi.

CAN DOSTLARA DESTEK

İlçedeki sokak hayvanlarının da yanında olduklarını belirten Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, “ Can dostlarımızı da bu süreçte unutmadık. Sokakların boşaldığı bugünlerde onlar için mama dağıtımlarımızı yoğunlaştırdık. Veteriner işleri müdürlüğümüz tarafından sokak hayvanlarımıza 1500 kg mama dağıtımı gerçekleştirildi. Sokak hayvanlarımız için çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YARDIM

İhtiyaç sahibi vatandaşları unutmadıklarını kaydeden Başkan Kayalar, “ Kültür ve sosyal işler müdürlüğümüz tarafından ihtiyaç sahibi 1523 aileye gıda paketi dağıtılırken, salgın nedeniyle işini kaybetmiş 223 vatandaşımıza ise ayni yardım yapılmıştır. Ayrıca salgın nedeniyle dar gelirli 348 vatandaşımıza da yine ayni yardım yaptık. Bu vesileyle destekte bulunan tüm hayırseverlerimize de teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

MENDERESLİLERE MESAJ

Menderesli vatandaşların sağlığının her şeyden önce geldiğini de belirten Başkan Kayalar, “ Hemşehrilerimin sağlığı bizim için önemli. Onlar için çalışma arkadaşlarımla birlikte görevimizin başındayız. Tek amacımız bu süreci en sorunsuz şekilde atlatmak. Vatandaşlarımızdan da tek bir isteğimiz var, lütfen kurallara uysunlar ve evde kalsınlar” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi