Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, CHP İzmir İl örgütünde yaşanan son gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel’in 5 oy farkla seçildiği kongre sonrası, “Yüksel o koltukta fazla oturamaz, istifa eder" açıklamasında bulunan Başkan Karabağ, "O kongrenin sonucu, ruhu bugünleri haber veriyordu. Bu işlere biraz kafa yoran biri bu günleri tahmin edebilirdi. O kadar siyasi kariyeri olan bir insanın, tüm baskılara rağmen kongreden bu sonuçla çıkması, onu bu manevi ezikliği üzerinden atamaması noktasına getireceğini biliyordum. Tabanda da karşılık bulamadı ve sonuç itibariyle de bıraktı. Bence baskıyla, zorla kazandığı kongre sonrasında yapmış olduğu etkinliklerde halkta ve örgütte bir karşılığı olmadığı kanaatine varınca da görevi bıraktı. O bakımdan istifası sürpriz olmadı" dedi.

"BU KRİZİ ANCAK GENEL MERKEZ ÇÖZER"

“2019’a doğru yol aldığımız böyle bir dönemde düşük profilli bir il yönetimi ile 1.5 sene gitmez" diyen Başkan Karabağ, "Bu tablo içerisinde, bu yönetim Alaattin Bey’in hazırladığı bir yönetimdir, ona göre şekillenmiştir. ‘İçlerinden bir arkadaş bu işi götürsün’ dediğiniz zaman genellikle arıza çıkar. Ancak bunu Bedri Serter dönemi ile kıyaslamamak lazım. Serter, çok kısa sürede biri ön seçim olmak üzere 3 tane seçim yaşadı. Dolayısıyla krizler mecburen donduruldu. Alaattin Bey öyle değil, önünde iki sene vardı. Dolayısıyla hedefine dönük umutları da azaldı ve bu sonuç oldu. Şimdi yönetim yenilenmeli, bu tür kurullar uzun vadeli gitmez. Kurul içinde de bu işe hevesli, ben de il başkanı olabilirdim’ diyebilecek çok insan vardır. O yüzden yeni krizlere fırsat verilmeden kongreye gidilmesinde fayda var. Yeni bir kongre örgütün heyecanını da tazelemiş olur. Herkesin üzerinde uzlaşabileceği bir yönetim modeli olabilmeli. O model de Genel Başkanın inisiyatifi ile olmalı. Bu kriz ancak Genel Başkan’ın devreye girmesiyle aşılır" diye konuştu.

"SIKINTI YARATIR"

Başkan Karabağ, CHP Genel Merkezi’nin süreci örgütün inisiyatifine bırakmaması gerektiğini belirterek, "Ben çok demokratik bir genel merkezim, bunu örgüt çözsün’ noktasındaki bir davranış sonuç itibariyle biraz daha sıkıntı yaratır. İmza kampanyası, karşılıklı imza atmama tartışmaları yaratır. Böyle bir durumda mevcut il yönetimi daha çabuk yıpranır" dedi.

İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi