Mahalle muhtarlarının katıldığı toplantıda konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Türkiye'nin içinden geçtiği zor günleri aşacağına olan inancını dile getirerek, "Hepimiz tedirginiz ama bu ülkede umutlar da beslemek istiyoruz. Çünkü geleceğimiz bu ülkede ve bu ülke hepimizin" dedi.

Halk oylamasına sunulacak anayasa değişikliliğiyle ilgili görüş ve önerilerin alındığı toplantıların son adresi 113 mahalle muhtarının görev yaptığı Konak oldu. Alsancak'taki Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen kahvaltılı buluşmaya Konaklı muhtarlar yoğun katılım gösterdi. Toplantıda CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Muhtar Masası'ndan temsilciler de yer aldı.

ÖZGÜRLÜĞÜ YUDUM YUDUM SİNDİRELİM

Toplantının açılış konuşmasını yapan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, seçildiği günden itibaren muhtarlarla el ele, omuz omuza çalıştıklarını söyledi. "Sizler mahallelerinizin sesi, gözü, kulağı olurken, bizler de sizlerin sesi, gözü, kulağı olmayı; hemşerilerimiz için güzel şeyler yapmayı gayret edindik" diyen Pekdaş, Türkiye’nin son yıllarda acı ve hüzün dolu pek çok olay yaşadığını söyledi. Geçen ay İzmir Adliyesi önünde meydana gelen terör saldırısını hatırlatan Pekdaş, “Kahraman Polisimiz sayesinde büyük bir katliamın önüne geçildi. Hepimiz tedirginiz ama bu ülkede umutlar da beslemek istiyoruz. Çünkü geleceğimiz bu ülkede ve bu ülke hepimizin. Sokaklarında özgürce dolaştığımız, düşüncelerimizi özgürce savunabildiğimiz, özgürlüğü yudum yudum içimize sindirdiğimiz günler istiyoruz. Bu nedenle sizlerin varlığı, İzmir’in aydınlığı önemli. Ülkemizin aydınlığı için el ele çalışalım istiyoruz. Çünkü bizler birlikte taş üstüne taş, tuğla üstüne tuğla koymasını biliriz” diye konuştu. Konak'ı minyatür bir Türkiye olarak tanımlayan Başkan Pekdaş, "Türkiye'nin her yerinden, her bölgesinden, her inancından insanların yaşadığı bir yer burası. Bir anlamıyla küçük bir Türkiye... Bu zenginliğin avantajını da yaşıyoruz. Öyleyse büyük Türkiye'yi de Konak'ın aydınlık ve barış dolu havasıyla buluşturmak bizim görevimiz. Hep birlikte çok güzel işler gerçekleştireceğimize inanıyorum" dedi.

ACELE YAPILMIŞ BİR ANAYASA

Referandum süreciyle ilgili değerlendirmeler yapan CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven de, oylamadan 'Evet' çıkması halinde Türkiye'nin her alanda geriye gideceğini savundu. Güven, "Referanduma gidecek olan anayasa acelece yapılmış bir anayasadır. Herkesi kucaklayan bir anayasa değildir. Terörü bitiren, ekonomi iyileştiren bir anayasa değildir. Tam tersi bunları daha da kötüye götürecek bir sürecin başlangıcıdır. İzmir olarak çok dikkatli düşüneceğiz. Sizlerin Türkiye’nin geleceğini düşünen bir davranış göstereceğinizden şüphem yok. İzmir, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyet’in bekçisi olmaya, ilelebet koruyacak ve savunacak bir ket olmaya devam edecektir. Diktatörlüğe, tek adam sistemine götürecek bir sisteme izin vermeyecektir. İnanıyorum ki herkes bu duyarlılıkla oylamada 'Hayır' diyecektir” diye konuştu. Toplantıya katılan muhtarlar adına konuşma yapan Kosova Mahalle Muhtarı ve aynı zamanda Konak Kent Konseyi Muhtarlar Meclisi Başkanı Reşit Gezginci ise referanduma götürülen anayasada muhtarlarla ilgili tek bir cümle dahi geçmediğine dikkat çekerek, “Demokrasi demokrasi dediler ama demokrasinin temeli olan muhtarlar hakkında anayasada hiçbir madde düzenlenmediler” dedi. 

Editör: Haber Merkezi