İçişleri Bakanlığı’nın Covid-19 konulu ek genelgesi kapsamında geçtiğimiz hafta Konak Kemeraltı Çarşısı ile Konak Pier’de yapılan kapsamlı denetimin ardından bugün de Konak Karataş Semti’ndeki esnaf denetimden geçirildi. Denetimlere İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Konak Kaymakamı Mehmet Eriş, İl Sağlık Müdürü Mehmet Burak Öztop, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak İlçe Emniyet Müdür Vekili Vedat Yaylalı, ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve personeli katıldı.

 

İzmir Konak ilçesinin merkezi noktalarından biri olan ve gün boyu kalabalık bir nüfusa ev sahipliği yapan Karataş Semti’nde, vatandaşların sıklıkla kullandığı kafe, eczane, market, manav gibi çok sayıda esnaf denetlendi. Denetimlerde Covid-19 salgınına karşı alınan önlemlere uyulmasının önemine dikkat çekildi.

 

Yeni Normalde Gevşeme Yok

Yaz mevsiminin gelmesiyle sınırlı da olsa yerli ve yabancı turistin tatile çıkması, düğün, asker uğurlaması, toplu namaz kılınması, toplu taziye ve benzeri durumlar nedeniyle Covid-19 vaka sayılarının artış göstermesi üzerine, bugün yapılan denetimlerde özellikle maske takılması, sosyal mesafenin korunması ve temizlik konularına her zamankinden çok daha fazla dikkat edilmesi istendi. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, işletme sahipleri, esnaf ve vatandaşlardan Covid-19 salgınına karşı alınan önlemlere uyulmasını isteyerek, denetimlerin artarak süreceğini açıkladı.