Konak Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü'nün organizasyonluğunda, Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteğiyle gerçekleştirilen yarışlara katılım bu yıl da yoğun oldu. 18'incisi düzenlenen etkinliğe, Konak sınırları içinde yer alan 31 okuldan toplam 900 öğrenci katıldı. 

Atatürk Stadı'nın yan sahalarındaki koşu pistinde minikler, küçükler, yıldızlar ve gençler olmak üzere toplam dört kategoride yarışlar yapıldı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyet'i emanet ettiği çocuklar, Ata'larına duydukları sevgi, saygı ve özlemi pistte sergiledikleri azim ve performansla gösterdi. Büyük çekişmeye sahne olan yarışları Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Türkoğlu, okul müdürleri ve öğretmenler de izledi. Koşular sonunda dereceye giren öğrencilere kupa ve madalyaları etkinlik sonunda düzenlenen törenle verildi.

SPORLA SAYGI VE ÖZLEMLERİNİ GÖSTERDİLER

Törende konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, "Ata'mızı kaybedeli 78 yıl oldu ama O'nun aydınlık dünya görüşüne, fikirlerine, ilkelerine daha çok sahip çıkmamız gerekenler günlerden geçiyoruz. Atatürk bize hedefi; bilime bağlı, çağdaş uygarlık olarak göstermiştir. Aydınlık beyinlerin bu ülke için ne kadar gerekli olduğunu hep vurgulamıştır. Bizim gelişmemiz için, uygar dünyanın şerefli birer üyesi olmamız için bilimle, sanatla, sporla buluşmamız lazım. Atatürk bu nedenle geleceğimiz olan gençlerin sporla, sanatla uğraşmasını istemiştir. Çünkü çağdaş insan, spor yapan, sanatın bir dalıyla ilgilenen, bunlarla kendini geliştiren insandır. Bu nedenle biz, Ata'ya saygımızı sporla göstermek istedik. Sizler Ata'nız için saygı duruşunu koşunuzla gerçekleştirdiniz" diye konuştu.

MADALYALAR BAŞKAN PEKDAŞ'TAN

Konuşmaların ardından tören koşuda dereceye giren öğrencilere madalya ve kupalarının verilmesiyle son buldu. Yarışlarda her kategoride ilk üçe giren öğrenciler madalya ve kupalarını Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Konak İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Türkoğlu'nun elinden aldı. Dereceye giren öğrencilere ayrıca Konak Belediyesi'nce eşofman takımı da hediye edildi.

Editör: Haber Merkezi