Konak Belediyesi’nin semt merkezlerinde açılan hobi kurslarını başarıyla tamamlayan kadınlar ürettikleri el emeği ürünleri düzenlenen yılsonu sergilerinde gösterme fırsatı buluyor. Usta sanatçıları aratmayan eserler ilgi görüyor.

Konak Belediyesi’nin semt merkezlerinde açtığı hobi kurslarına katılan binlerce kursiyer verilen eğitimler sayesinde içindeki yeteneği ortaya çıkarma fırsatı buluyor. Konak Belediyesi Kadın, Sosyal Politikalar ve Projeler Müdürlüğü çatısı altında hizmet veren merkezlerde kurs gören kadınlar yıl boyu farklı dallarda eğitimler alıyor. Kursları başarıyla tamamlayan kursiyerler ürettikleri el emeği ürünleri ise düzenlenen yılsonu sergileriyle görücüye çıkarıyor.

KURSİYERLERDEN MÜZİK ZİYAFETİ

Kurs döneminin tamamlanmasıyla açılmaya başlanan sergilerden biri de Mehmet Ali Akman Semt Merkezi’nde düzenlendi. Kursiyerlerin el emeği ürünlerinin görücüye çıktığı sergiye ilgi yoğundu. Kursiyerlerin ne kadar hünerli olduklarını bir kez daha gözler önüne seren serginin açılışına sadece davetliler değil, mahalle sakinleri de yoğun ilgi gösterdi. Sergiyi gezenler sergilenen eserlere tam not verdi. Sergi sonrası müzik ziyafeti de yaşandı. Kursiyerlerden oluşan Türk Sanat Müziği korosu Mehmet Ali Akman Parkı’nda muhteşem bir konsere imza attı. Güzel havanın da etkisiyle parka gelen vatandaşlar ve etkinliğe katılan davetliler müzik dolu, unutulmaz bir gün yaşadı. Şef Güven Yağtuğ yönetiminde Türk Sanat Müziği’nin dillerden düşmeyen şarkılarını seslendiren koro üyeleri doyumsuz anlar yaşattı. 

Editör: Haber Merkezi