Merkezlerinde açtığı spordan baleye, satrançtan halkoyunlarına, dikiş nakıştan kuaförlüğe kadar uzanan kurslarla hem yetişkinlere hem çocuklara dokunan Konak Belediyesi, 8-14 yaş aralığındaki çocukları yaz tatilinde astronomi, teknoloji ve sanat eğitimiyle buluşturuyor. Konak Belediyesi’nin Kentimiz İzmir Derneği işbirliğiyle hazırladığı ücretsiz programda eğitimler, Konak Belediyesi tarafından restore edilerek, Konak Teknoloji Araştırma Katılım (KONTAK) - Yenilikçi Öğrenme Merkezi adıyla yeniden kente kazandırılan tarihi İstiklal İlkokulu’nda veriliyor.

SERVİSLE GÖTÜRÜLÜP GETİRİLİYORLAR

Hafta içi beş gün süren eğitimler sabah saat 10.00-12.00 ila öğleden sonra 14.00-16.00 saatleri arasında olmak üzere iki grup halinde düzenleniyor. Her grupta 10 kişi yer alıyor ve her hafta gruplar değişiyor. Çocuklar, KONTAK - Yenilikçi Öğrenme Merkezi’ne Konak Belediyesi’nin tahsis ettiği servislerle götürülüp getiriliyor.

NELER ÖĞRENİYORLAR?

Eğitimler alanında uzman eğitmenler tarafından veriliyor. Evrene Adım Adım Astronomi Atölyesi’yle çocuklar planetaryumda uzay cisimlerini ve gezegenleri keşfe çıkarak uzayın derinliklerinde neler olduğunu öğreniyor. Ardından, teleskopla gözlem yapma fırsatı buluyor. Teknoloji adı altında düzenlenen Robotik Kodlama Atölyesi’nde çocuklar kod yazmayı öğreniyor. Robot yapımından sensörlerin kullanımına kadar dolu dolu bir atölye çalışması deneyimleyen çocuklar geleceğin mesleklerini keşfediyor. Sanatsal çalışmalar kapsamında da Geleceğin Tasarımcıları Atölyesi düzenleniyor. Çocuklar geri dönüştürülebilen malzemelerden hayal güçlerini, yeteneklerini ve motor becerilerini kullanarak sanatsal tasarımlar yapıyor.

HEDEF BİLGİ VE BECERİLERİ ARTIRMAK

Eğitim programıyla çocuklara analitik düşünme becerisi kazandırma, olay veya durumlar arasındaki ilişkileri görebilmelerini sağlama, yaratıcı düşünmelerine yardımcı olma, problem çözme yeteneğini artırma, sistematik düşünmelerini sağlama, makinelerin çalışma mantığını kavramalarına yardımcı olma gibi bilgi ve becerilerin kazandırılması hedefleniyor.

KAYITLAR SEMT MERKEZLERİNDE

KONTAK - Yenilikçi Öğrenme Merkezi’nde yaz tatili süresince devam edecek olan atölye çalışmalarının kayıtları devam ediyor. Kayıtlar, Konak Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı semt merkezlerinde yapılıyor. Kayıtlar hakkında detaylı bilgi almak isteyenler Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nü 0 232 484 53 00 (Dahili: 2963) telefon numarasından arayabilir.

Editör: Haber Merkezi