Konak Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü yürütücülüğünde ilçe genelindeki ilkokullarda öğrenim gören 4. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen gezilerin yeni sezondaki ilk turuna Misak-ı Milli İlköğretim Okulu öğrencileri katıldı. Okullarından gözetmen eşliğinde otobüslerle alınan çocuklar, İzmir Turist Rehberleri Odası'nın (İZRO) deneyimli rehberi İsa Soytürk eşliğinde müzeleri gezme fırsatı buldu.

Kültür turunun ilk durağı Mustafa Kemal Atatürk ile Latife Hanım'ın nikâhının kıyıldığı ev olan Uşakizade Latife Hanım Köşkü oldu. Öğrencileri burada Müze Müdürü Ahmet Gürel karşıladı. Gürel, miniklere müzenin tarihi, Latife Hanım'ın Ailesi ve Atatürk hakkında bilgiler verdi. Odaları tek tek gezen öğrenciler Alsancak'taki İzmir Atatürk Müzesi ile geziye devam etti. Balmumu heykellerinin de yer aldığı müzeyi büyük bir merakla gezen çocuklar, Atatürk'ün özel eşyalarını da görme fırsatı buldu.

KENTİN TARİHİNİ ÖĞRENDİLER

Konaklı öğrencilerin bir sonraki durağı ise Kültürpark Fuar Alanı içinde bulunan İzmir Tarih ve Sanat Müzesi'ydi. İzmir'in 8 bin 500 yıllık tarihine ışık tutan müzede tarih yolculuğuna çıkan öğrenciler, ilk kez edindikleri deneyimle antik buluntular karşısında hayranlıklarını gizleyemedi. Çocukların İzmir'in tarihini ve kültürünü daha yakından tanımaları amacıyla düzenlenen müze turunun sonrasında Konak Belediyesi'nce İzmir'e kazandırılan Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanı'nda öğle yemeği ikram edildi. İzmir'i kuşbakışı gören alanda turun yorgunluğunu atan çocuklar aynı zamanda unutamayacakları bir kent gezisi de yapmış oldu. Etkinlik sonunda çocuklara Konak Belediyesi'nce içinde rengarenk boyalar ile kırtasiye malzemeleri bulunan resim çantalarının yanı sıra katılım belgesi verildi.

Editör: Haber Merkezi