Öğretmenler Günü dolayısıyla okulları ziyaret ederek öğretmenlere emekleri için teşekkür eden Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, "Öğretmenler yolumuzu aydınlatıyor, onlara minnettarız" dedi.

Okul ziyaretlerine ilk olarak Eşrefpaşa'daki Halitbey İlkokulu'ndan başlayan Başkan Pekdaş, burada Okul Müdürü Sadettin Sönmez ve öğretmenler tarafından karşılandı. Kutsal bir görevi üstlenerek, aydınlık geleceğin yapı taşlarını ören öğretmenlere saygı ve şükranlarını sunan Pekdaş, günün anısına hazırlanan ve ilçede görev yapan yaklaşık 5 bin öğretmene ulaştırılan çiçek, kalem ve ajandalardan armağan etti.

Daha sonra Müdafaa-i Hukuk İlkokulu'nu ziyaret eden Başkan Pekdaş'ı burada da Okul Müdürü Seyit Ali Özçiftçi, öğretmenler ve öğrenciler kapıda karşıladı. Okul yönetimince düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamasına katılan Pekdaş, bu eğitim yılı başında emekliye ayrılan okulun emektar öğretmenlerinden Sevil Yörükoğlu'na teşekkür plaketini de verdi.

Okul ziyaretlerini Selma Yiğitalp Anadolu Lisesi ile tamamlayan Başkan Pekdaş, burada düzenlenen törende, “Öğretmenler yolumuzu aydınlatıyorlar, onlara minnettarız. Minnet duygularımızı ifade etmek için bir gün az, ancak bu sembolik günde öğretmenlerimizin çabalarının, gayretlerinin ne kadar değerli olduğunu onlara söylemek, saygılarımızı sunmak istedik" diyerek tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı.

"ATATÜRK'E LAYIK ÖĞRENCİLER OLUN"

Törende öğrencilere de seslen Başkan Pekdaş, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'e şükranlarını sunarak, "Atatürk eğitime verdiği önemi her fırsatta göstermişti. Sizler de Atatürk'e layık olmak için, Türkiye Cumhuriyet'inin laik, özgür, bağımsız bir Cumhuriyet olarak devam etmesi için sorumluluk sahibi olmalısınız. Öğretmenlerinizin gayreti de bunun için. Türkiye Cumhuriyeti ancak böyle ayakta kalabilir. Başöğretmen Atatürk bize çağdaş uygarlık yolunu hedef olarak göstermiştir. Bilimden ve sanattan uzaklaşmamalıyız" dedi.

Öğrencilerin 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla okudukları şiirlerle son bulan törenin ardından Pekdaş ve öğretmenler birlikte pasta kesti.

Editör: Haber Merkezi