Belediyenin üç kültür ve dokuz semt merkezinde verilen kurslardan bu yıl 7'den 70'e her yaştan toplam 4 bin 521 kursiyer faydalanıyor.

Konak Belediyesi'nin Kadın, Sosyal Politikalar ve Projeler Müdürlüğü bünyesindeki İsmetpaşa, Agora, Ballıkuyu, Saadet Mirci, Gültepe, Basmane, Mersinli, Eşrefpaşa ve Mehmet Ali Akman semt merkezlerinde hasta bakım kursundan okuma-yazma eğitimine, işaret dilinden yogaya kadar 51 farklı branşta kurs yer alıyor. Eğitimler Konak İlçe Halk Eğitim Merkezi'nden gelen uzman eğitmenler tarafından veriliyor. Semt merkezlerindeki kurslara 1000'in üzerinde vatandaş katılıyor.

7'DEN 70'E EĞİTİM
Kültür Müdürlüğü'nün açtığı kurslar ise Alsancak Türkan Saylan, Eşrefpaşa Selahattin Akçiçek ve Güzelyalı Kültür Merkezleri'nde veriliyor. 7'den 70'e her yaştan vatandaşın başvurabildiği ücretsiz kurslara katılım bu yıl da oldukça yoğun oldu. Üç merkezde toplam 3 bin 500 çocuk ve yetişkin kurslara kayıt yaptırdı. Dans, gitar, resim, fotoğrafçılık, çocuk korosu, bağlama, Türk Halk Müziği ile Türk Sanat Müziği ve makam derslerinin yanı sıra bu yıl ilk kez açılan Sinema-Kurgu ve Belgesel Atölyesi de büyük ilgi gördü.

KATILIMLAR ÜCRETSİZ
Tamamı ücretsiz olan kursların kontenjanlarının büyük ölçüde dolduğunu kaydeden yetkililer, kurslar hakkında detaylı bilgi almak isteyenlerin Kültür Merkezi'ni 0 232 422 52 36 numaralı telefonu, semt merkezlerindeki kurslar için de 0 232 425 35 01 numaralı telefonunu arayabileceklerini söyledi. Öte yandan Konak Belediyesi'nin Spor Müdürlüğü bünyesindeki spor merkezlerinde verdiği kurslar da devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi